Universiteit Leiden

nl en

Tom Louwerse

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. T.P. Louwerse
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
t.p.louwerse@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4131-2724

Tom Louwerse is universitair hoofddocent politicologie. Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar politieke representatie, parlementen, politieke partijen, verkiezingen, peilingen en stemhulpen. Hij onderwijst op het gebied van onderzoeksmethoden, Nederlandse en vergelijkende politicologie.

Momenteel werkt Louwerse aan twee grote onderzoeksprojecten. The Nature of Political Representation in Times of Dealignment, gefinancieerd vanuit de Open Research Area, bestudeert de kwaliteit en aard van politieke vertegenwoordiging. Zijn NWO-Vidi project Who opposes? richt zich op samenwerking tussen regering en oppositie in het parlement.

Het onderzoek van dr. Louwerse resulteert niet alleen in academische, maar ook in populariserende output. Zo publiceert hij bij de NOS maandelijks de Peilingwijzer en is hij redacteur van politicologenblog Stuk Rood Vlees. Louwerse is lid van de Young Academy Leiden en Convenor van de ECPR Standing Group on Parliaments.

Dr. Louwerse studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden en promoveerde daar in 2011. Zijn promotieonderzoek, onder begeleiding van prof.dr. Rudy Andeweg en dr. Huib Pellikaan, ging over het democratisch mandaat van politieke partijen in Groot-Brittannië en Nederland. Dit proefschrift werd geshortlist voor de ECPR Jean Blondel Prize. Voor zijn terugkeer naar Leiden werkte Tom Louwerse van 2013 tot 2015 als universitair docent aan Trinity College Dublin, Ierland. In september 2015 ontving Louwerse de Emerging Scholars Award van de Organized Section on Political Organizations and Parties van de American Political Science Association.

Curriculum vitae Tom Louwerse

Persoonlijke website Tom Louwerse

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B09

Contact

Publicaties

  • NOS peilingwijzer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.