Universiteit Leiden

nl en

Ben Van Rompuy

Universitair docent

Naam
Dr. B. Van Rompuy
Telefoon
+31 71 527 1344
E-mail
b.van.rompuy@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1619-735X

Ben Van Rompuy is Universitair Docent Europees Mededingingsrecht en academisch coördinator van het LL.M. programma European Law bij het Europa Instituut van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Ben Van Rompuy

Dr. Ben Van Rompuy is Universitair Docent Europees Mededingingsrecht bij het Europa Instituut van de Universiteit Leiden.

Zijn onderzoeksinteresses liggen voornamelijk op het gebied van het mededingingsrecht, in een Europees en rechtsvergelijkend perspectief, en het EU interne markt recht. Van Rompuy heeft specifieke expertise op het gebied van de handhaving van Europees recht en mededingingsrecht (antitrust, staatssteun) in de media- en sportsector. Hij heeft veelvuldig gepubliceerd op dit terrein en adviseert ook regelmatig overheden, mediabedrijven, internationale en nationale sportorganisaties en atleten.

Van Rompuy is de academische coördinator van de masteropleiding (LLM) European law. Hij doceert Europees Mededingingsrecht in dit programma alsook in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en het Advanced LLM programme European and International Business Law.

Hij is (hoofd)redacteur van verschillende wetenschappelijk tijdschriften – zoals de European Competition and Regulatory Law Review (CoRe), Voetbal- en Sportjuridische Zaken (Boom) en the International Sports Law Journal (Springer) - en van de Asser International Sports Law boekenreeks (Springer).

Voor hij naar Leiden kwam in augustus 2016, was Van Rompuy senior onderzoeker bij het T.M.C. Asser Instituut in Den Haag (2012-2016) en gastprofessor mededingingsbeleid en mediaregelgeving aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 2010-2011 was hij Visiting Fellow aan het Institute for International Economic Law van Georgetown University en werkzaam als international antitrust consultant bij de US Federal Trade Commission. In 2009 was hij ook visiting scholar aan New York University.

Van Rompuy promoveerde in 2011 met een proefschrift aan de VUB over de doelstellingen van het Europees mededingingsrecht en de rol van niet-mededingingsbelangen in de toepassing van het kartelverbod, gepubliceerd als “Economic Efficiency: The Sole Concern of Modern Antitrust Policy? Non-efficiency considerations under Article 101 TFEU” (Kluwer Law International 2012).

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.23

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Van Rompuy Legal Incidenteel juridisch advies EU-recht
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.