Universiteit Leiden

nl en

Ben Van Rompuy

Universitair Docent

Naam
Dr. B. Van Rompuy
Telefoon
+31 71 527 1344
E-mail
b.van.rompuy@law.leidenuniv.nl

Ben Van Rompuy is Universitair Docent Europees Mededingingsrecht bij het Europa Instituut van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Ben Van Rompuy

Hij is tevens deeltijds gastprofessor mededingingsbeleid aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), verbonden aan iMinds-SMIT (Center for Studies on Media, Information and Telecommunication) en het Institute for European Studies.

Zijn onderzoeksinteresses liggen voornamelijk op het gebied van het mededingingsrecht, in een Europees en rechtsvergelijkend perspectief, en het EU interne markt recht.

Van Rompuy heeft specifieke expertise op het gebied van de handhaving van Europees recht en mededingingsrecht (antitrust, staatssteun, concentraties) in de media- en sportsector. Hij heeft veelvuldig gepubliceerd op dit terrein en adviseert ook regelmatig overheden, mediabedrijven, internationale en nationale sportorganisaties en atleten.

Voor hij naar Leiden kwam in augustus 2016, was Van Rompuy senior onderzoeker bij het T.M.C. Asser Instituut in Den Haag (2012-2016), waar hij het ASSER International Sports Law Centre leidde. In 2010-2011 was hij Visiting Fellow aan het Institute for International Economic Law van Georgetown University, waarvoor hij een onderzoeksbeurs ontving van de Belgian American Educational Foundation, en werkzaam als international antitrust consultant bij de US Federal Trade Commission. In 2009 was hij ook visiting scholar aan New York University.

Van Rompuy promoveerde in 2011 met een proefschrift aan de VUB over de doelstellingen van het Europees mededingingsrecht en de rol van niet-mededingingsbelangen in de toepassing van het kartelverbod, gepubliceerd als “Economic Efficiency: The Sole Concern of Modern Antitrust Policy? Non-efficiency considerations under Article 101 TFEU” (Kluwer Law International 2012).

Hij is lid van de Advisory Board van het American Antitrust Institute (AAI) en hoofdredacteur van de Asser International Sports Law boekenreeks (Springer).

Universitair Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.21

Contact

Publicaties

  • Vrije Universiteit Brussel Gastprofessor mededingingsbeleid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.