Universiteit Leiden

nl en

Ben Van Rompuy spreekt op jaarlijkse bijeenkomst Association of European Competition Law Judges

Ben Van Rompuy sprak als genodigde expert tijdens de 22e jaarlijkse bijeenkomst van de Vereniging van Europese Mededingingsrechters (AECLJ), die van 30 mei tot 1 juni 2024 in Berlijn plaatsvond. Het evenement werd mede georganiseerd door de Europese Commissie.

Het hoofddoel van de AECLJ is het creëren van een platform voor het delen van kennis en ervaringen op het gebied van het mededingingsrecht tussen rechters in de hele Europese Unie en andere delen van Europa. Een van de speerpunten van de AECLJ is de organisatie van een jaarlijkse conferentie om actuele kwesties te bespreken en uitdagingen op dit vlak aan te pakken.

Het thema van de jaarlijkse bijeenkomst van dit jaar was "Sport, arbitrage en mededingingsrecht".

De bijeenkomst begon met een paneldiscussie over de verregaande implicaties van drie recente baanbrekende arresten van het Hof van Justitie van de EU (European Superleague, ISU en Royal Antwerp) voor het EU-mededingingsrecht en de toepassing ervan op sportbestuur. De discussie werd geleid door Anne-Marie Witters, raadsheer Hof van Beroep te Brussel, en naast Ben Van Rompuy namen ook Jean-François Bellis (partner bij Van Bael & Bellis) en Gero Meessen (lid van de Juridische Dienst van de Europese Commissie) deel aan het panel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.