Universiteit Leiden

nl en

Zsuzsika Sjoerds in Het Parool: Keert het vertrouwen in de wetenschap terug?

We worden bedreigd door een ernstige ziekte en ons lot ligt in handen van de wetenschap. Zsuzsika Sjoerds in Het Parool: 'wetenschap is heel wat anders dan het geven van een mening.' De Leidse psycholoog was destijds medeorganisator van de March for Science op het Museumplein in Amsterdam.

Het Parool

Zsuzsika Sjoerds: 'In praatprogramma’s zie ik nog steeds experts zitten tegenover Bekende Nederlanders en mensen met een mening, alsof ze volkomen gelijkwaardig zijn aan elkaar. Wat men maar niet lijkt te willen begrijpen, is dat wetenschap een geobjectiveerde manier is om naar de werkelijkheid te kijken – en dat is heel wat anders dan het geven van een mening.'
Keert het vertrouwen in de wetenschap terug? (24 mei)

NRC

'Het was heel goed en leerzaam om deze brief te schrijven samen met Caspar van Lissa en anderen. Vanaf een vroeg stadium was ik betrokken bij het schrijven en aanpassen, en ben erg blij met het eindresultaat. Hopelijk levert dit meer transparantie op bij corona-onderzoek door overheidsinstanties', zegt Zsuzsika Sjoerds, een van de 'founding members' van de Open Science Community Leiden (OSCL)
Overheid wees transparant in strijd tegen het coronavirus (27 april)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.