Universiteit Leiden

nl en

Sabine Peters bij NPO radio 1 over jongeren en de lockdown

Pubers die zich zorgen maken, dat hoor je nu niet zo vaak. Over de lockdown, voor iedereen moeilijk, maar voor jongeren extra heftig. De positieve kant is dat negen op de tien jongeren zich aan de regels houden, schat ontwikkelingspsycholoog Peters. 'Het is heel goed om jongeren op pro-sociaal gedrag aan te spreken.'

NPO radio 1

In 'Met het oog op morgen' benadrukt hersenonderzoeker Sabine Peters verder: 'Een wereldwijde crisis kan werken als een trigger voor een depressie in deze leeftijdsfase waarin de slimme en emotionele hersengebieden nog niet goed samenwerken. Daarom is het belangrijk als ouder om er bovenop te zitten; als jongere om niet alleen de leuke maar ook minder leuke dingen te delen op sociale media om echt contact te houden.'
Wat betekent de coronacrisis voor tieners? (april 2020)

Sabine Peters is geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met ontwikkeling in de adolescentie. Ze promoveerde cum laude op onderzoek naar de ontwikkeling van leren, executieve functies en schoolprestaties. Peters publiceerde in Nature Communications over de gevoeligheid van adolescenten voor beloningen, wat kan leiden tot risicogedrag maar ook tot makkelijker leren. Ze kreeg daardoor veel media- aandacht voor het lerende adolescentenbrein.

Meer in de media

NPO radio 1

Verdachten flatbrand Arnhem (12 en 13 jaar) voor de rechter-commissaris (januari 2020)

Telegraaf

Eigen wereldje (november 2019)

Vogue

Should a 24-Year-Old Still Qualify as a Teenager? New Science Says Yes (januari 2018)

Leidsch Dagblad

Vooral binge drinken doet puberbrein schade (juni 2017)

Margriet

Drank , drugs, games... en het puberbrein (Augustus 2016)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.