Universiteit Leiden

nl en

Bedrijfswetenschappen

De afdeling Bedrijfswetenschappen houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van ondernemerschap, innovatie en insolventie, in het bijzonder Turnaround Management.

De afdeling Bedrijfswetenschappen verzorgt bacheloronderwijs voor de ambitieuze en ondernemende Leidse student. Denk daarbij aan de vakken Entrepreneurship and Innovation, maar ook aan Business Analytics, Entrepreneurial Finance, People and Organizations, Marketing Management en Strategic Management and Leadership. 

Het Leiden Law School Center for Legal Entrepreneurship and Innovation, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling, richt zich specifiek op het stimuleren van ondernemerschap en innovatie in de juridische praktijk. 

Op het terrein van onderzoek houdt de afdeling zich met name bezig met de vraag hoe ondernemingen kunnen worden gered, in het bijzonder met behulp van Turnaround Management, ter voorkoming van een faillissement. In dat kader werken internationale wetenschappers en vakspecialisten samen in het ‘Turnaround, Rescue & Insolveny research team Leiden’ (TRI Leiden).

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie