Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Bedrijfswetenschappen

Over ons

De afdeling Bedrijfswetenschappen houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van ondernemerschap, innovatie en insolventie, in het bijzonder turnaround management.

Onderzoek

Het onderzoek is onderdeel van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht en richt zich met name op 'Turnarounds and Insolvency Law'. Hierbij is bijzondere aandacht voor reorganisatie en insolventie.

Onderwijs

De afdeling Bedrijfswetenschappen verzorgt onderwijs in diverse onderwijsprogramma’s zoals de algemene bachelor Rechtsgeleerdheid, de afstudeerrichting Recht - Entrepreneurship and Management en de minor Bedrijfswetenschappen. We trachten de student als aanvulling op zijn hoofdstudie kennis van verschillende bedrijfswetenschappelijke vakgebieden en managementvaardigheden mee te geven.

Team

Onze activiteiten worden verzorgd door een enthousiast en deskundig team van docenten en onderzoekers. Door de combinatie van verschillende expertises bieden wij passend onderwijs en onderzoek op verschillende gebieden en niveaus.