Universiteit Leiden

nl en

Center for Legal Entrepreneurship and Innovation

Het Center for Legal Entrepreneurship and Innovation (CLEI) richt zich op het stimuleren van ondernemerschap en innovatie in de juridische bedrijfstak.

Wereldwijd staat juridische dienstverlening voor grote uitdagingen door opkomst van technologie en innovatie en door en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Vooral de toepassing van technologie├źn zoals Data Analyse, Blockchain, Artificial Intelligence en Digitalisering hebben significante impact. Zowel op de bedrijfsvoering als juridisch inhoudelijk en op verdienmodellen. Daarnaast komen nieuwe rechtstatelijke aspecten aan de orde en ontstaan er complexe vraagstukken op gebied van ethiek. 

Digitalisering en innovatie hebben een impact op de bedrijsvoering en business modellen van juridische dienstverleners. Er ontstaan nieuwe rechtsgebieden en alternatieve vormen van juridiscche dienstverlening. Dat vraagt om een ontwikkeling van de kennis en vaardigheden van juristen in opleiding.  

Leiden Law School speelt hierop in door het Centrum voor Juridisch Ondernemerschap en Innovatie te koppelen aan de afdeling bedrijfswetenschappen. De Leidse rechtenfaculteit is de eerste in Nederland die zich met onderwijs en onderzoek specifiek focust op de bedrijfswetenschappelijke impact van technologie en innovatie op het juridische werkveld. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.