Universiteit Leiden

nl en

Bedrijfswetenschappen

Onderwijs

De afdeling Bedrijfswetenschappen verzorgt bedrijfswetenschappelijk onderwijs voor studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, maar ook voor studenten van andere faculteiten van de Universiteit Leiden.

Behoefte aan een ondernemende houding

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan ambitieuze en ondernemende mensen. Dit is niet alleen van belang als men een eigen bedrijf wil starten, maar denk ook aan de leiderschapskwaliteiten die de student later nodig heeft zoals een open blik voor de wereld om ons heen, oog voor verandering, creativiteit en zichzelf durven te profileren.

De afdeling Bedrijfswetenschappen biedt een multidisciplinaire opleiding door verschillende combinaties waarbij deze vaardigheden gekoppeld kunnen worden aan de hoofdstudie in de vorm van een afstudeerrichting of minor.

Studenten die hun hoofdstudie combineren met Bedrijfswetenschappen hebben een streepje voor op de arbeidsmarkt. Zij onderscheiden zich van de massa studenten die jaarlijks afstuderen door hun bredere kennis en extra vaardigheden. Naast kennis van de verschillende bedrijfswetenschappelijke vakgebieden, worden cruciale managementvaardigheden bijgebracht. Denk hierbij aan het ontwikkelen en implementeren van strategieën, leiderschap en conflicthantering, inzicht in financiën en winstgevendheid en het op tijd herkennen en voorkomen van financiële moeilijkheden bij ondernemingen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.