Universiteit Leiden

nl en

Bedrijfswetenschappen

Technology & Innovation

De onderzoeksgroep Business, Technology & Public Policy van de afdeling Bedrijfswetenschappen van Universiteit leiden houdt zich bezig met het onderzoeken van de dynamische wisselwerking tussen ‘nieuwe’ technologieën en de verschillende belanghebbenden die hiermee interacteren, waaronder consumenten, werknemers en bedrijven. Ons onderzoek verdiept zich in de percepties, gedragingen en attitudes met betrekking tot technologie en beleid. Met onze onderzoeken proberen we een vertaalslag te maken van empirische inzichten naar normatieve implicaties en beleidsaanbevelingen. We vragen ons hierbij af in hoeverre deze technologieën onze heersende individuele en collectieve idealen uitdagen en of traditionele wettelijke regelgeving wenselijk en haalbaar blijft.

De onderzoeksinteresses van de groep omvatten een breed scala aan onderwerpen, waaronder AI-menselijke interactie, algoritmische personalisatie- en aanbevelingssystemen, en de integratie van technologie binnen juridische beroepen, strategiemanagement en bedrijfsmodellen.

Om de rol die wettelijke regelgeving kan spelen bij het ontsluiten van het volledige potentieel van technologie en het bedrijfsleven effectief te kunnen evalueren, is het van cruciaal belang om de essentie van de technologie zelf te begrijpen. Om deze reden onderhoudt onze onderzoeksgroep nauwe samenwerkingen met externe datawetenschaps- en technologie-experts om ervoor te zorgen dat onze kennis toonaangevend blijft. Daarnaast onderhouden we een sterk partnerschap met het eLaw Center for Law and Digital Technologies.

Onze onderzoeksgroep fungeert als centraal kennisknooppunt voor de bedrijfspraktijk van Law & Technology. We streven ernaar om bedrijfswetenschappen en technologiespecifieke bedrijfsexpertise samen te voegen met juridisch inzicht, om sociaalwetenschappelijk onderzoek naar technologische vooruitgang in het bedrijfsleven te vertalen in uitvoerbare beleidsaanbevelingen en regelgevingsoplossingen. Hiermee streven we ernaar de kloof tussen het steeds evoluerende business-tech landschap en het juridische raamwerk te overbruggen, zodat er een synergistische interdisciplinaire onderzoeksomgeving ontstaat waarin inzichten uit beide domeinen kunnen floreren. 

Publications

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.