Universiteit Leiden

nl en

Taalbeheersing van het Nederlands (MA)

Ontmoet onze docenten

Dr. R.J.U. Boogaart

Ronny Boogaart is Universitair docent aan het Leiden University Centre for Linguistics. Hij is gespecialiseerd in pragmatiek en in de grammatica van het Nederlands. Hij combineert taalkunde en taalbeheersing in zijn onderzoek naar de sturende kracht van grammaticale constructies. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. H. Jansen

Henrike Jansen is een Universitair hoofddocent aan het Centre for Linguistics en gespecialiseerd in argumentatietheorie en retorica. Zij heeft onder andere gepubliceerd over argumentatie in een juridische en een politieke context en het strategische gebruik van taal in argumenten. Haar interesse betreft argumentatie en de combinatie van theoretische argumentatieve inzichten met klassieke en moderne retorica. Bekijk haar volledige profiel hier.

Dr. M. van Leeuwen

Maarten van Leeuwen is een Universitair docent aan het Leiden University Centre for Linguistics. Zijn onderzoek richt zich op stijlkeuzes en de argumentatieve-retorische gevolgen vanuit een taalwetenschappelijk perspectief. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. R. Pilgram

Roosmaryn Pilgram is Universitair docent bij het Leiden University Centre for Linguistics. Haar onderzoek richt zich op argumentatie in medische contexten (arts-patiëntgesprekken, therapiesessies, etc.). Bekijk haar volledige profiel hier.

Dr. A. Reuneker

Alex Reuneker is docent bij het Leiden University Centre for Linguistics. Hij doet met behulp van corpus-linguïstische methoden onderzoek naar argumentatie met voorwaardelijke constructies (‘als-dan-zinnen’) en hij onderzoekt welke factoren een rol spelen in het maken van fouten in de werkwoordspelling Bekijk zijn volledige profiel hier.

Ontmoet meer docenten hier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.