Universiteit Leiden

nl en

Neerlandistiek (MA)

Waarom Universiteit Leiden

Kies Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden:

Persoonlijk onderwijs

De kleinschalige opzet van de opleiding en de aanwezigheid van een hoogleraar voor elke specialisatie garanderen een persoonlijke begeleiding en een brede expertise.

Veel expertise in huis

Tal van docenten die actief zijn in de master Neerlandistiek geven leiding aan nationale en internationale onderzoeksprojecten over de Nederlandse taal en cultuur en betrekken dit onderzoek bij hun masteronderwijs.

Goede stagemogelijkheden

Op het universiteitsterrein bevinden zich de Bibliotheca Thysiana en het Instituut voor de Nederlandse Taal – uitstekende plekken voor een stage in de oudere letterkunde of de taalkunde. Maar de opleiding heeft ook zeer goede contacten met andere instellingen en bedrijven die mooie stageplekken bieden. Kies je voor een afstudeerrichting in de taalkunde of taalbeheersing, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij het Meertensinstituut, de Taalunie, of je doet een stage in de journalistiek, bij de communicatie-afdeling van een ministerie, bij een communicatie-trainingsbureau of bij een taaladviesbureau, zoals Taalstrategie of Tabula Rasa. Voor letterkunde kun je onder andere terecht bij De Bezige Bij en Prometheus, het Stedelijk Museum, de Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Letterenfonds, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en op vele andere plekken.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Leiden in beeld

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.