Universiteit Leiden

nl en

Sterrenkunde (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Sterrenkunde en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Sterrenkunde biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten. Lijkt je dit wel wat? Geef je dan op. De opleiding neemt contact met je op om een geschikte datum te vinden.

Helaas zijn de meeloopdagen voor de komende periode vol. Vanaf september is het weer mogelijk om je voor een meeloopdag in te schrijven. Houd deze website in de gaten. 

Lees meer over meeloopdagen

Op donderdag 15 november heeft de Universiteit Leiden de Physics and Astronomy Ladies Day georganiseerd, speciaal bedoeld voor vrouwen uit 5- en 6-vwo met een bètaprofiel die willen weten wat het inhoudt om Natuur- of Sterrenkunde te studeren. Scholieren konden speeddaten met vrouwelijke natuur- en sterrenkundigen en ontdekken wat je allemaal met de studies kunt. Studentes vertelden waarom zij voor natuur- en/of sterrenkunde hebben gekozen.
Lees meer over de Physics Ladies Day

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden