Universiteit Leiden

nl en

Sterrenkunde (BSc)

Deadlines voor aanmelden

Meld je op tijd aan! Check hieronder de aanmelddeadlines voor de opleiding Sterrenkunde.

Als je in september 2019 wilt beginnen aan de bacheloropleiding Sterrenkunde, moet je je eerst aanmelden bij Studielink. Dit doe je voor 1 mei 2019. Voor studenten die een visa of verblijfsvergunning nodig hebben geldt als deadline 1 april 2019.

Verplichte matching

Deelname aan de matching is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de opleiding Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Deadlines voor aanmelding voor deelname aan de verplichte matching zijn:

  • Uiterlijk 1 maart 2019 voor de Early Bird editie
  • Uiterlijk 8 mei 2019 voor de Tweede editie

Lees meer over de verplichte matching

Verzoek tot toelating

Als je niet direct toelaatbaar bent (zie aanmeldprocedure), moet je een toelatingsverzoek indienen. Start hier zo vroeg mogelijk mee, maar minstens een week voor de deadline van 1 mei. Het duurt namelijk enkele dagen voordat je de login-gegegevens voor het online toelatingsportal van de Universiteit Leiden ontvangt. Daarnaast kan de Universiteit Leiden je nog vragen om aanvullende informatie om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen. Als je verzoek tot toelating op de deadline incompleet is, kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen. Klik hier voor meer informatie.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden