Universiteit Leiden

nl en

Sterrenkunde (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Je kiest voor de studie Sterrenkunde wanneer je geïnteresseerd bent in het heelal, en wiskunde B en natuurkunde tot je sterkste vakken behoren.

Redenen om Sterrenkunde in Leiden te gaan studeren:

  • Sterrenkunde in Leiden is een van de weinige bacheloropleidingen ter wereld die volledig gericht is op de volledige breedte van het vakgebied. Bij veel andere universiteiten is sterrenkunde onderdeel van een natuurkundeopleiding.
  • Wetenschappelijk onderzoek is sterk ingebed in de studie, zodat je wordt opgeleid tot een onafhankelijke en sterke probleemoplosser. In het tweede jaar kun je bijvoorbeeld een sterrenkundig practicum uitvoeren tijdens de waarneemreis naar de Isaac Newton-telescoop op La Palma. De opleiding is ondergebracht bij de Sterrewacht, het grootste astronomisch onderzoeksinstituut van Nederland.
  • Ambitieuze studenten met  aanleg en motivatie kunnen een dubbele bachelor volgen. Sterrenkunde kan gecombineerd worden met de opleidingen Natuurkunde, Wiskunde of Informatica.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.