Universiteit Leiden

nl en

Sterrenkunde (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie Sterrenkunde te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Leiden: Feels Like Home

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Margot Leemker

Alumna

Margot Leemker

‘Studievereniging De Leidsche Flesch organiseert vaak een lunchlezing waar ik naartoe ga, de laatste keer ging het bijvoorbeeld over gruis van een ander zonnestelsel dat in ons stelsel is terechtgekomen. Door dat te bestuderen, komen we meer te weten over het heelal. Er is nog heel veel te ontdekken.’

Studievereniging De Leidsche Flesch

Als Sterrenkundestudent kun je lid worden van De Leidsche Flesch, de studievereniging van de opleidingen Sterrenkunde, Natuurkunde, Wiskunde en Informatica. Hier combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Regelmatig organiseert de Leidsche Flesch lezingen, excursies, filmavonden, borrels en feesten georganiseerd. Lid worden van De Leidsche Flesch is daarnaast een goede manier om je studiegenoten beter te leren kennen. Lees meer op de website van De Leidsche Flesch.

L.A.D. ‘F. Kaiser’

Als Sterrenkundestudent kun je ook lid worden van het Leidsch Astronomisch Dispuut ‘F. Kaiser’, dat vernoemd is naar Frederik Kaiser, de beroemde sterrenkundige die de Oude Sterrewacht heeft opgericht. Het dispuut organiseert allerlei activiteiten, zoals rondleidingen en kijkersinstructies op de Oude Sterrewacht, waarneemavonden, lezingen en een jaarlijks voetbaltoernooi.

Damesdispuut Phème

Sinds 2014 heeft De Leidsche Flesch er een dispuut bij, genaamd Phème. Dit dispuut is speciaal bedoeld voor de vrouwelijke leden van De Leidsche Flesch. Zo zijn er dit collegejaar een high tea, cocktailavond en datediner georganiseerd.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.