Universiteit Leiden

nl en

Sterrenkunde (BSc)

Vervolgopleidingen

Verreweg de meeste studenten kiezen voor de masteropleiding Astronomy. Je kunt ook doorstromen naar de masteropleiding Physics of kiezen voor een masteropleiding aan een buitenlandse universiteit.

De masteropleiding (MSc) duurt twee jaar en de voertaal is Engels. De Universiteit Leiden biedt verschillende specialisaties van de masteropleiding Astronomy aan:

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen solliciteren naar een promotieplaats, bijvoorbeeld aan de Leidse Sterrewacht. Onder begeleiding van hoogleraren voer je wetenschappelijk onderzoek uit, schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Jorryt Matthee

Student

Jorryt Matthee

‘Ik ben geïnteresseerd in sterrenstelsels buiten de Melkweg. Tijdens mijn masteropleiding heb ik gekozen voor de onderzoeksrichting Cosmology. Daarmee heb ik me voorbereid op een carrière als wetenschappelijk onderzoeker. Maar je kunt ook zeker het zakenleven in. De masterspecialisatie Astronomy and Science Based Business is dan een goede voorbereiding.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.