Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

Studieprogramma

De master Geneeskunde brengt je een kritische academische ontwikkeling. Ook geeft je de mogelijkheid je medische kennis, vaardigheden en professioneel gedrag in de praktijk te demonstreren.

"Tijdens de coschappen leer je van iedereen om je heen. Om me breed te ontwikkelen heb ik in het coschap kindergeneeskunde in Ghana gevolgd. Een waanzinnige ervaring. Leren in een andere cultuur, van andere mensen in een andere gezondheidszorg."

Opbouw van de opleiding

Tijdens de eerste twee jaar van de master Geneeskunde loop je coschappen. Hierbij leer je de theoretische kennis uit de bachelor toe te passen in de praktijk. Coschappen loop je in het LUMC, de affiliatieziekenhuizen en buiten het ziekenhuis zoals bij een huisarts en in de sociale geneeskunde en de ouderengeneeskunde. Sommige coschappen zijn ook in het buitenland mogelijk.

Tijdens de master Geneeskunde volg je de volgende coschappen:

De richting van jouw loopbaan kun je al voor een deel in het derde masterjaar bepalen. De indeling van het laatste jaar van de master Geneeskunde vul je namelijk grotendeels zelfs in. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen in welke discipline je het oudste coschap, wetenschapsstage en keuzeruimte wilt doen.

Programma overzicht

Wil je precies weten welke vakken je gaat volgen? Bekijk dan onderstaand schema of het overzicht in de Studiegids van de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.