Universiteit Leiden

nl en

Franse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Wil je doordringen tot de Fransen en hun cultuur dan is kennis van wat hen verbindt en bijzonder maakt essentieel. In de opleiding Franse taal en cultuur bestudeer je de Franse taal en de vakgebieden die daarmee samenhangen, zoals letterkunde, taalkunde en cultuurkunde, intensief en op hoog academisch niveau. Het zal vele deuren voor je openen!

Zeven redenen om Franse taal en cultuur te studeren in Leiden:

  • Je leert de taal zeer goed te spreken, lezen en schrijven. Het overgrote deel van de colleges wordt vanaf dag één in het Frans gegeven;
  • Leidse studenten scoren hoog op internationale taalexamens zoals DELF-DALF;
  • Studenten met een hoog ingangsniveau kunnen het taalvaardigheidsprogramma versneld doorlopen;
  • Je kunt je specialiseren in economisch en juridisch Frans als opstap naar het bedrijfsleven;
  • Er is ruime aandacht voor taalkunde, letterkunde en cultuurkunde, en voor de Franstalige wereld buiten Frankrijk en Europa;
  • Je kunt in je tweede jaar een tijd in Frankrijk studeren;
  • Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Franse taal en cultuur studeren aan de Universiteit Leiden

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie