Universiteit Leiden

nl en

Franse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan heb je je bachelordiploma Franse taal en cultuur. Je bezit nu kennis van een taal die over de hele wereld wordt gesproken en een cultuur die andere landen heeft beïnvloed.

Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Bachelors Franse taal en cultuur beschikken over kennis van en inzicht in de Franse taal. Je weet veel over de systematiek en de globale historische ontwikkeling van de Franse taal. Daarnaast heb je je tijdens je studie verdiept in de Franse letterkunde. Je bent bekend met de belangrijste schrijvers, stromingen en theorieën uit de Franse letterkunde. Je kent de grote lijnen van de Franse (cultuur)geschiedenis en de belangrijkste aspecten van de hedendaagse Franse maatschappij en cultuur.

Wat zijn de toekomstdromen van Sabitah?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Georgine Dat

Alumna

Georgine Dat

"Het is in mijn werk handig dat ik Frans spreek; ik communiceer regelmatig met landen waar de voertaal Frans is. Voor werkgevers is het bovendien interessant dat ik zowel Frans, Engels en Nederlands vloeiend spreek."

"De opleiding Franse Taal en Cultuur heeft mij enorm geholpen in mijn taalbeheersing. Het algemene taalgevoel is daarnaast heel handig bij de marketing van mijn merken. Als je een marketingstrategie op papier zet, speel je erg met taal door de woorden en zinnen die je gebruikt. Het is heel waardevol om te weten hoe je een boodschap op de goede manier over de bühne kunt krijgen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.