Universiteit Leiden

nl en

Franse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Jeroen van der Heide

Student

Jeroen van der Heide

"Leiden als studentenstad bevalt me heel erg goed. De stad is klein genoeg om alles op de fiets te doen en overal kom je studenten tegen. De stad is sterk georiënteerd op studenten. Ik ben bovendien lid van een studentenvereniging en ook van de Franse studievereniging F.D.L Gibalaux."

"Afgelopen week was er een ouderdag waar onze ouders kennis konden maken met de opleiding, en we zijn ook naar Parijs geweest met de studievereniging. Het is heel erg leuk om via de studievereniging ook ouderejaars te leren kennen."

Manola Ruff

Ouderejaarsstudent Franse taal en cultuur

Manola Ruff

De universiteit en studenteninitiatieven, zoals de studievereniging en debatclubs, bieden de mogelijkheid om je te ontplooien op andere vakgebieden naast je studie. De studie kent een actieve en hechte studievereniging. Ik organiseer zelf diverse activiteiten, van een lezing over het presidentschap van Macron tot gezellige borrels. Een echte aanrader.

Studieverenigingen

Bij Franse taal en cultuur is genoeg te doen om je studiegenoten ook buiten de collegezalen te ontmoeten:

Studievereniging Gibalaux organiseert leuke borrels, filmavonden en wijnproeverijen met als pièce de résistance de jaarlijkse Parijsreis. Ook helpt de studievereniging je vertrouwd maken met de opleiding en krijg je er tips hoe je het beste kunt studeren.

Meer weten over Gibalaux? Bezoek dan de website van de vereniging.

Saint Lazare is een bloeiende toneelvereniging die ieder jaar een grote Franstalige productie op de planken brengt. Een leuke manier om je toneelambities uit te leven en om oud-studenten en studenten van andere jaren te ontmoeten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.