Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskunde (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Hoe steekt de Bestuurskunde in elkaar? Wat kan ik er later mee doen? Is deze opleiding voor mij de juiste keuze? Wat biedt Den Haag studenten aan voordelen? We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Start je studiekeuze op de Open Bachelor Dagen! Maak kennis met de Bachelor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Bezoek opleidingspresentaties
Waar gaat de studie over? Wat is het arbeidsmarktperspectief na afstuderen? Hoe ervaren huidige studenten hun studie? Dit en nog veel meer krijg je te horen bij de opleidingspresentaties. 

Stel je vragen op de informatiemarkt 
Ga in gesprek met studenten, docenten en studieadviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over hun studie, studeren aan de Universiteit Leiden en het studentenleven in Leiden en Den Haag.

Leer de stad kennen
Ontdek hoe leuk Leiden en Den Haag zijn en verken virtueel de steden en het studentenleven. Ga op stap met studenten en verken Leiden en Den Haag als studentenstad!

 

De virtuele meeloopdag is een online versie van de reguliere meeloopdag. Van tevoren kies je eerst bij welke specialisatie je mee wilt lopen en meld je je aan voor de desbetreffende meeloopdag. Je kan kiezen uit de volgende specialisaties: Beleid, Bestuur Organisatie (BBO) of Economie, Bestuur en Management (EBM).

Tijdens deze kleinschalige activiteit vertelt onze studentambassadeur, Loes Velthuis (BBO) of Sterre Burmeister (EBM), je meer over de Bachelor Bestuurskunde, onze specialisaties en hun eigen ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Na deze presentatie bekijk je met Loes of Sterre een compilatie van colleges die een goed beeld geven van de opleiding/ specialisatie, bezoek je de Virtual Tour van de Campus Den Haag en stel je al je vragen.

Je kan dus kiezen uit een BBO of een EBM meeloopdag. De vakken die per specialisatie (o.v.b.) getoond worden staan hier onder.

BBO:

EBM:

Het is handig van tevoren even de Studiegidsbeschrijvingen door te nemen (klik op de vakken om op de juiste Studiegidspagina’s te komen), zodat je goed voorbereid bent op de meeloopdag.

Een virtuele meeloopdag duurt ongeveer 45-60 minuten en er mogen maximaal 10 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de virtuele meeloopdag te volgen. Bekijk de agenda en meld je snel aan!

Heb je je al georiënteerd op de Bachelor Bestuurskunde en wil je je verder verdiepen? Doe dan mee met het Proefstuderen Bestuurskunde. 

Vorig jaar hebben er meerdere live webinars van de Bachelor Bestuurskunde plaatsgevonden. Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om om deze online informatiesessie live bij te wonen. Je kunt de video-opname van de laatste live webinar wél terugkijken. Meld je hier aan om een de link naar de video te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.