Universiteit Leiden

nl en

Economie, Bestuur en Management (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Tijdens de specialisatie kijk je met een bestuurskundige èn een economische blik naar actuele thema’s en vraagstukken. Je gebruikt daarbij je kennis over openbaar bestuur, politiek en economie. Een unieke combinatie.

Redenen om Economie, Bestuur en Management in Den Haag te studeren

  • De Economie en Bestuurskunde afdeling van de Universiteit Leiden verzorgen deze unieke bacheloropleiding.
  • Je ontwikkelt schriftelijke en mondelinge vaardigheden die je als toekomstige bestuurskundige nodig hebt.
  • Sleutelwoorden zijn kleinschaligheid en persoonlijk. Je leert studiegenoten snel kennen, werkgroepen zijn maximaal 25 studenten groot en de sfeer is informeel.
  • Je volgt Bestuurskunde op de nieuwe locatie Wijnhaven in het centrum van Den Haag; waar de regering het land bestuurt en samen met beleidsmakers en belangrijke maatschappelijke organisaties nationaal én internationaal beleid maken.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het Instituut Bestuurskunde maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs. De faculteit is een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum. Maatschappelijke vraagstukken worden vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd. De multinationale kant van veel kwesties komt nadrukkelijk aan de orde. Veel aandacht is er voor de interactie tussen de overheid en de samenleving. De relatie politiek-bestuur-beleid wordt ook binnen de historische context geplaatst om bestuurlijke vraagstukken van de toekomst beter te wegen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.


Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.