Universiteit Leiden

nl en

Economie, Bestuur en Management (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Tijdens de specialisatie Economie, Bestuur en Management kijk je met een bestuurskundige en een economische blik naar actuele thema’s en vraagstukken. Je gebruikt daarbij je kennis over openbaar bestuur, politiek en economie. Een unieke combinatie.

Redenen om Economie, Bestuur en Management in Den Haag te studeren

  • Binnen de specialisatie wordt intensief samengewerkt met de afdeling Economie waardoor je grondige kennis van beide vakgebieden krijgt.
  • Je ontwikkelt schriftelijke en mondelinge vaardigheden die je als toekomstig bestuurskundige nodig hebt.
  • Sleutelwoorden zijn kleinschaligheid en persoonlijk. Je leert studiegenoten snel kennen, werkgroepen zijn maximaal 20 studenten groot en de sfeer is informeel.
  • Je studeert op een volledig nieuwe locatie in het centrum van Den Haag aan de Wijnhaven.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het onderwijs van de Faculteit Governance and Global Affairs sluit nauw aan op de thema's die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en international governance. Maatschappelijke vraagstukken als klimaatverandering, terrorisme en economische crises worden hier vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.


Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.