Universiteit Leiden

nl en

Economie, Bestuur en Management (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Hoe steekt de specialisatie Economie, Bestuur en Management van de Bachelor Bestuurskunde in elkaar? Wat kan ik er later mee doen? Is deze opleiding voor mij de juiste keuze? Wat biedt Den Haag studenten aan voordelen? We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

De virtuele meeloopdag is een online versie van de reguliere meeloopdag. Tijdens deze kleinschalige activiteit vertelt onze studentambassadeur Sterre Burmeister je meer over de Bachelor Bestuurskunde, de specialisatie Economie, Bestuur en Management (EBM) en haar eigen ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Samen met Sterre bekijk je een compilatie van colleges die een goed beeld geven van de opleiding, bezoek je de Virtual Tour van de Campus Den Haag en stel je al je vragen. 

Je kunt kiezen uit een Economie, Bestuur en Management of een Beleid, Bestuur en Organisatie meeloopdag. De vakken die per specialisatie (o.v.b.) getoond worden staan hier onder.

Economie, Bestuur en Management:

Beleid, Bestuur en Organisatie:

Het is handig van tevoren even de Studiegidsbeschrijvingen door te nemen (klik op de vakken om op de juiste Studiegidspagina’s te komen), zodat je goed voorbereid bent op de meeloopdag.

Een virtuele meeloopdag duurt ongeveer 45-60 minuten en er mogen maximaal 10 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de virtuele meeloopdag te volgen. Bekijk de agenda en meld je snel aan!

Heb je je al georiënteerd op de specialisatie Economie, Bestuur en Management van de Bachelor Bestuurskunde en wil je je verder verdiepen? Doe dan mee met het Online Proefstuderen. 

Vorig jaar hebben er meerdere live webinars plaatsgevonden van de Bachelor Bestuurskunde en de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie en Economie, Bestuur en Management. Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om om deze online informatiesessie live bij te wonen. Je kunt de video-opname van de laatste live webinar wél terugkijken. Meld je hier aan om een de link naar de video te ontvangen.

Maak kennis met de opleiding

Onze voorlichtingsactiviteiten kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Gedurende het hele jaar kun je op verschillende manieren kennismaken met deze opleiding, de Universiteit Leiden en jouw toekomstige studentenstad. Vanaf het starten met je studiekeuze tot de definitieve beslissing helpt de universiteit je met diverse voorlichtingsactiviteiten.

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Bachelor Open Dag in Leiden en Den Haag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens de talkshows krijg je een goede indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Studenten en docenten vertellen over hun ervaring met de opleiding. Stel je vragen op de informatiemarkten: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden. Vergeet niet deel te namen aan een city tour: zo ontdek je alles over de studentensteden Leiden en Den Haag.

Bekijk vooraf de video’s met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Het is handig om voor de start van de Open Dag deze video’s te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag!

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.