Universiteit Leiden

nl en

Economie, Bestuur en Management (BSc)

Extra uitdagingen

Studenten met ambitie en gedreven door nieuwsgierigheid worden uitgedaagd hun talenten verder te ontwikkelen, samen met docenten en medestudenten. De faculteit heeft hier speciale programma’s voor, met speciale aandacht voor programma’s van de Honours Academy.

Honours College

Bij het Honours College volg je extra onderwijs naast je reguliere studie. Samen met andere nieuwsgierige studenten word je uitgedaagd om over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van allerlei studies. Vaak is er ook ruimte om onderzoek, of een stage, te doen. Zo ontwikkel je een schat aan vaardigheden en groei je zowel op persoonlijk als academisch vlak. Lees meer over de verschillende (facultaire) trajecten van het Honours College.

Bachelor Honours Classes

Honours Classes zijn vakken die je naast je bachelor kunt volgen en over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen gaan. In deze vakken leer je nieuwe vaardigheden en werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Vereniging

Naast je studie zijn er nog een aantal andere leuke, leerzame en uitdagende activiteiten waar je aan kunt denken. Zo kun je lid worden van onze studievereniging B.I.L. (Bestuurskundige Interfacultaire vereniging Leiden) of een andere studentenvereniging om meer ervaring te krijgen in bestuurswerkzaamheden of commissiewerk.

Je kunt er ook voor kiezen om extra (keuze)vakken te volgen of een relevante bijbaan te nemen of vrijwilligerswerk te doen bij bijvoorbeeld een politieke partij.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.