Universiteit Leiden

nl en

Peter van der Zwan

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. P.W. van der Zwan
Telefoon
+31 71 527 8560
E-mail
p.w.van.der.zwan@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2654-4367

Dr. Peter van der Zwan is universitair hoofddocent op de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Sinds 1 oktober 2021 is hij afdelingshoofd van de afdeling Bedrijfswetenschappen.

Meer informatie over Peter van der Zwan

Peter is onderwijs- en bachelorscriptiecoördinator op de afdeling. Hij is verantwoordelijk voor de vakken Business Analytics en Entrepreneurship & Innovation. Peter is ook fellow van de Leiden Teachers’ Academy.

Peters onderzoek is empirisch van aard en richt zich op diverse vraagstukken rondom ondernemerschap, zoals de financiering van bedrijven, de rol van ondernemers in de economie en het welzijn van ondernemers, bijvoorbeeld na een faillissement. Zijn onderzoek is in de afgelopen jaren in verschillende internationale bladen gepubliceerd zoals Academy of Management PerspectivesJournal of Business VenturingEntrepreneurship Theory and PracticeSmall Business Economics en Journal of Economic Psychology.

Peter studeerde af in de econometrie (2007) en promoveerde in 2011 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2017 is hij werkzaam op de afdeling.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

Publicaties

  • Université de Montpellier Visiting Professor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.