Universiteit Leiden

nl en

Pitching-competitie in “Dragon’s Den” stijl in PLNT Leiden

Op woensdag 31 oktober jl. vond er in PLNT Leiden een pitching-competitie plaats in “Dragon’s Den” stijl. Zeven teams hebben hun businessideeën gepitcht ten overstaan van drie potentiële investeerders, bestaande uit onder anderen een vertegenwoordiger van Symbid (dé expert op het gebied van online durfkapitaal financiering), en andere specialisten op het gebied van groeistrategieën en ondernemerschap in brede zin. Deze teams hadden hun plek in de finale veroverd door hun goede presteren in het vak ‘Entrepreneurship & Innovation’.

Entrepreneurship & Innovation

Dit vak wordt ieder academisch jaar aangeboden door de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Leiden. Het vak staat niet alleen open voor rechtenstudenten, maar ook voor studenten van andere faculteiten en universiteiten.

Het interdisciplinaire en diverse karakter van de teams zorgde voor een hoog niveau van de presentaties. Er werd dan ook een breed scala aan ideeën gepitcht. Van een app met als doel om het leven van fietsers (en de fietsen) stukken makkelijker te maken, tot een platform waarmee advocaten gevonden en beoordeeld kunnen worden, tot het verbeteren van de gezondheid van studenten.

De docenten van de afdeling Bedrijfswetenschappen en de potentiële investeerders waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de pitches. Ondanks het feit dat de studenten slechts zeven weken hadden om aan hun start-up-plan te werken, waren de resultaten indrukwekkend te noemen.

Een impressie van deze Dragon's Den.

De winnaar

Van deze zeven pitches is door de jury het team "Lyssna" gekozen, dat vertegenwoordigd is door Bas Rensen, Rik Edelenbosch, Lilian van Leeuwen en Wessel Nagelgast. Het idee van Lyssna is om studenten te helpen efficiënter te studeren door documenten in te scannen en af te luisteren. Als tweede eindigde het team SUIT; het podium werd gecomplementeerd door Restorando.

Volgend jaar

We verwelkomen alle bachelorstudenten om volgend jaar zeker deel te nemen aan deze Dragon’s Den van het vak Entrepreneurship & Innovation. We kijken ernaar uit!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.