Universiteit Leiden

nl en

Kutsal Yesilkagit

Decaan / Hoogleraar Public Administration

Naam
Prof.dr. A.K. Yesilkagit
Telefoon
+31 70 800 9554
E-mail
a.k.yesilkagit@fgga.leidenuniv.nl

Kutsal Yesilkagit is decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs en hoogleraar International Governance bij het Instituut Bestuurskunde.

Meer informatie over Kutsal Yesilkagit

Kutsal Yesilkagit is decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs en hoogleraar International Governance bij het Instituut Bestuurskunde.

Als hoogleraar Bestuurskunde wordt Kutsal Yesilkagit gedreven door de wens om te begrijpen hoe politiek-administratieve systemen functioneren. Zijn werk is het doen van onderzoek naar en het onderwijzen over hoe politici, ambtenaren en openbare instituten de uitkomsten van beleid en maatschappelijke gebeurtenissen beïnvloeden, en daarmee de levens van individuele burgers en groeperingen. Tegenwoordig komen specifieke uitdagingen aan onze maatschappij, en aan de instituties die die maatschappij vormen, voort uit de internationalisering van demografische, sociale en economische problemen. Nationale staten zitten in het proces van aanpassen aan verschillende soorten post-nationale, internationale manieren van besturen,  d.w.z. zij moeten manieren vinden om grensoverschrijdend samen te werken en hun inspanningen te bundelen om, onder andere, onze problemen op het gebied van energie, klimaat, handel, veiligheid en ongelijkheid te besturen en op te lossen. Het zijn deze zaken waarmee Yesilkagit zich samen met zijn Leidse en internationale collega’s bezighoudt, waarbij nauw wordt samengewerkt in internationale en Europese onderzoeksnetwerken. 

Decaan / Hoogleraar Public Administration

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Kamernummer B1.05

Contact

Publicaties

  • The Hague Academic Coalition Lid dageleijks bestuur
  • Montesquieu Instituut Lid bestuur Stichting Montesquieu
  • Antoinette Stichting Lid bestuur stichting, secretaris