Universiteit Leiden

nl en

Kutsal Yesilkagit

Hoogleraar International Governance

Naam
Prof.dr. A.K. Yesilkagit
Telefoon
+31 70 800 9382
E-mail
a.k.yesilkagit@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9660-7859

Als hoogleraar International Governance wordt Kutsal Yesilkagit gedreven door de wens om te begrijpen hoe politiek-administratieve systemen functioneren. Zijn werk is het doen van onderzoek naar en het onderwijzen over hoe politici, ambtenaren en openbare instituten de uitkomsten van beleid en maatschappelijke gebeurtenissen beïnvloeden, en daarmee de levens van individuele burgers en groeperingen.

Meer informatie over Kutsal Yesilkagit

Nieuws

Kutsal Yesilkagit hoogleraar International Governance bij het Instituut Bestuurskunde.

Als hoogleraar Bestuurskunde wordt Kutsal Yesilkagit gedreven door de wens om te begrijpen hoe politiek-administratieve systemen functioneren. Zijn werk is het doen van onderzoek naar en het onderwijzen over hoe politici, ambtenaren en openbare instituten de uitkomsten van beleid en maatschappelijke gebeurtenissen beïnvloeden, en daarmee de levens van individuele burgers en groeperingen. Tegenwoordig komen specifieke uitdagingen aan onze maatschappij, en aan de instituties die die maatschappij vormen, voort uit de internationalisering van demografische, sociale en economische problemen. Nationale staten zitten in het proces van aanpassen aan verschillende soorten post-nationale, internationale manieren van besturen,  d.w.z. zij moeten manieren vinden om grensoverschrijdend samen te werken en hun inspanningen te bundelen om, onder andere, onze problemen op het gebied van energie, klimaat, handel, veiligheid en ongelijkheid te besturen en op te lossen. Het zijn deze zaken waarmee Yesilkagit zich samen met zijn Leidse en internationale collega’s bezighoudt, waarbij nauw wordt samengewerkt in internationale en Europese onderzoeksnetwerken. 

Hoogleraar International Governance

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.124

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Staatscommissie Rechtsstaat Lid van de staatscommissie
  • International Political Science Association Co-chair executive board research committee Structure and Organization of Government
  • Platform Democratie en Wetenschap Lid
  • Montesquieu Instituut Lid bestuur Stichting Montesquieu
  • Antoinette Stichting Lid van stichtingsbestuur
  • De Veerstichting Lid Raad van Advies
  • 3 October Vereeniging Lid van het bestuur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.