Universiteit Leiden

nl en

Els de Busser

Universitair Docent

Naam
Dr. E. de Busser
Telefoon
+31 70 800 9094
E-mail
e.de.busser@fgga.leidenuniv.nl

Els De Busser behaalde haar doctoraatsdiploma aan de Universiteit Gent, België in 2009 en is momenteel Universitair Docent Cyber Security Governance bij Universiteit Leiden, Instituut of Security and Global Affairs. Voorheen was zij  hogeschooldocent aan de Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid en senior researcher aan de Faculteit IT & Design, Centre of Expertise Cyber Security van de Haagse Hogeschool.Tot februari 2016 was zij hoofd van de afdeling Europees Strafrecht aan het Max Planck Instituut voor Buitenlands en Internationaal Strafrecht te Freiburg, Duitsland waar ze tevens project leider en managing editor was van het tijdschrift eucrim, the European Criminal Law Associations’ Forum. Ze is secretaris van het Wetenschappelijk Committee van de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en expert voor het European Judicial Training Network (EJTN).

In haar onderzoek en publicaties concentreert ze zich op Europese en internationale samenwerking, cyber security, gegevensuitwisseling en gegevensbescherming in strafzaken, in het bijzonder in de trans-Atlantische samenwerking. Ze is ook frequent spreker op internationale conferenties en gastdocent over deze thema’s.

Met haar boek “Data Protection in EU and US Criminal Cooperation” (Maklu, 2009) won ze de 2014 Siracusa Prize for Young Penalists uitgereikt door de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en het International Institute of Higher Studies in Criminal Sciences (ISISC).

Universitair Docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.03

Contact

  • Expert European Judicial Training Network Training rechters en procureurs van EU lidstaten in strafrechterlijke samenwerking
  • Lid Commissie Meijers Adviezen aan Europees Parlement ovv bescherming van mensenrechten in besluitvorming strafrecht

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie