Universiteit Leiden

nl en

Els de Busser

Universitair docent

Naam
Dr. E. de Busser
Telefoon
+31 70 800 9512
E-mail
e.de.busser@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7843-8833

Dr. Els De Busser concentreert zich in haar onderzoek en publicaties op cybersecurity, gegevensbescherming, Europese en internationale samenwerking en gegevensuitwisseling in strafzaken, in het bijzonder de trans-Atlantische samenwerking. Ze maakt deel uit van het onderzoeksprogramma The Hague Program for Cyber Norms. Doorkiesnummer: 6698.

Meer informatie over Els de Busser

Dr. Els De Busser is momenteel Universitair Docent Cyber Security Governance bij het Institute of Security and Global Affairs aan de Universiteit Leiden en opleidingsdirecteur van de Cyber Security Academy. Ze maakt deel uit van het onderzoeksprogramma The Hague Program for Cyber Norms en verzorgt colleges binnen de Bachelor Safety and Security Studies, Master Crisis and Security Management en de Executive Master Cyber Security.

In haar onderzoek en publicaties concentreert ze zich op cyber security, gegevensbescherming, Europese en internationale samenwerking en gegevensuitwisseling in strafzaken, in het bijzonder de trans-Atlantische samenwerking. Ook is ze een frequent spreker op internationale conferenties en gastdocent over deze thema’s.

Ze is vice-secretaris-generaal van de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en lid van de Commissie Meijers, een onafhankelijke groep van experts die adviseert over straf-, asiel-, migratie-, privacy, non-discriminatie en institutioneel recht.

Met haar boek “Data Protection in EU and US Criminal Cooperation” (Maklu, 2009) won ze de 2014 Siracusa Prize for Young Penalists, uitgereikt door de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en het International Institute of Higher Studies in Criminal Sciences (ISISC).

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.03

Contact

Publicaties

  • Lid Commissie Meijers Adviezen aan Europees Parlement ovv bescherming van mensenrechten in besluitvorming strafrecht
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.