Universiteit Leiden

nl en

Els de Busser

Gastmedewerker

Naam
Dr. E. de Busser
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
e.de.busser@fgga.leidenuniv.nl

Els De Busser behaalde haar doctoraatsdiploma aan de Universiteit Gent, België in 2009 en is momenteel hogeschooldocent aan de Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid en senior researcher aan de Faculteit IT & Design, Centre of Expertise Cyber Security van de Haagse Hogeschool. Tot februari 2016 was zij hoofd van de afdeling Europees Strafrecht aan het Max Planck Instituut voor Buitenlands en Internationaal Strafrecht te Freiburg, Duitsland waar ze tevens project leider en managing editor was van het tijdschrift eucrim, the European Criminal Law Associations’ Forum. Ze is secretaris van het Wetenschappelijk Committee van de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en expert voor het European Judicial Training Network (EJTN).

In haar onderzoek en publicaties concentreert ze zich op Europese en internationale samenwerking, cyber security, gegevensuitwisseling en gegevensbescherming in strafzaken, in het bijzonder in de trans-Atlantische samenwerking. Ze is ook frequent spreker op internationale conferenties en gastdocent over deze thema’s.

Met haar boek “Data Protection in EU and US Criminal Cooperation” (Maklu, 2009) won ze de 2014 Siracusa Prize for Young Penalists uitgereikt door de Association Internationale de Droit Pénal (AIDP) en het International Institute of Higher Studies in Criminal Sciences (ISISC).

Gastmedewerker

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.33

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden