Universiteit Leiden

nl en

Nascholing

Intervisie coachingsvaardigheden voor schoolopleiders

In deze module volg je als schoolopleider begeleide intervisiesessies en leer je om zelf een intervisietraject te organiseren.

Cursuscode: 20242508B

Deze intervisie is geschikt voor ervaren schoolopleiders die eerder de BOS-opleiding of Schoolopleider 1 hebben gedaan. Je hebt ervaring in het begeleiden en opleiden van beginnende docenten en/of docenten in opleiding, en bent geïnteresseerd in het professionaliseringsbeleid op school en/of het coachen van ervaren docenten. 

Voorwaarden voor deelname:

Schoolopleiders hebben steeds vaker als taak het verzorgen van intervisietrajecten voor uiteenlopende doelgroepen binnen de school. Intervisietrajecten zijn pas zinvol als ze goed voorbereid zijn en dieper gaan dan het uitwisselen van ervaringen. Pas als in de intervisie onderliggende gedragspatronen worden besproken, zal deze invloed hebben op het werk van de intervisanten. Hiervoor is nodig dat schoolopleiders de juiste vorm van intervisie kunnen kiezen en dat schoolopleiders zich ontwikkelen in hun rol als facilitator van intervisie. Deze intervisie heeft dan ook een tweeledig doel:

  1. We bieden jou als opleider in de school de gelegenheid om je te professionaliseren als schoolopleider middels begeleide intervisiesessies. Je brengt je eigen werkvragen in de bijeenkomsten in en werkt deze middels diverse intervisiemethodieken uit.
  2. Je leert ook om zelf een passend intervisietraject voor studenten en/of collega’s op te zetten en te verzorgen. We staan stil bij de voorwaarden voor een goede intervisiesessie en oefenen met het kiezen en voorbereiden en uitvoeren van intervisie.

Tijdens de bijeenkomsten oefen je met verschillende intervisiewerkvormen. Deze bereid je onder begeleiding van de trainer voor en voer je uit met de medecursisten. Daarnaast probeer je in de schoolpraktijk ook één of meerdere intervisiebijeenkomsten te faciliteren voor collega’s.

Studiebelasting en cursusdata

Er zijn vijf bijeenkomsten van drie uur voor groepen van zeven tot maximaal vijftien deelnemers. De studielast is ongeveer 50 uur.

Deze cursus start begin schooljaar 2023-2024. Vul het formulier in om bericht te krijgen over de startdatum.

Locatie

Universiteit Leiden
Willem Einthovengebouw, Kolffpad 1, Leiden

Kosten

  • Tarief Opleidingsschool: €875 per deelnemer
  • Voltarief (geen opleidingsschool): €1.125 per deelnemer

Voor meer informatie over de incompanymogelijkheden (zeven tot vijftien deelnemers) en de daarbij behorende tarieven, mail naar nascholing@iclon.leidenuniv.nl

Annuleringsvoorwaarden

Als je toch niet kunt deelnemen aan de cursus:

  • Je betaalt €50 administratiekosten als je tot 10 werkdagen voor de cursus annuleert.
  • Je betaalt het hele factuurbedrag als je minder dan 10 werkdagen voor de cursus annuleert.

Om te annuleren stuur je een e-mail of brief naar:

Als je stopt tijdens de cursus:
Je betaalt het hele factuurbedrag.

Als de cursus niet doorgaat door onze schuld:
Je ontvangt geen factuur.

Vragen

Voor organisatorische vragen of meer informatie over de incompanymogelijkheden: mail naar: nascholing@iclon.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over deze module en toelating: mail naar dr. Tamara Platteel, tplatteel@iclon.leidenuniv.nl.

Op de hoogte blijven over deze module en ander nascholingsaanbod van het ICLON?

Vul het formulier in
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.