Universiteit Leiden

nl en

Nascholing

Traject Opleiden in de school

Vind jij het leuk om je kennis te delen en startende, nieuwe of zittende leraren te begeleiden? Wil je je coachingsvaardigheden versterken? Word werkplekbegeleider of schoolopleider en volg een module van het traject Opleiden in de school.

Opbouw traject Opleiden in de school

Het vertrekpunt van dit traject is de Basismodule Coachingsvaardigheden 1. Volg de pijlen van beneden naar boven en zie welke modules logisch op elkaar volgen en leiden tot samenhangende certificaten. Elke module heeft een cursuscode met daarachter de letter B (educatie in de BOS-lijn), (educatie in de vakcoach-lijn) of BV (voor beiden van toepassing en nuttig). De pijlen tussen de modules laten het verband zien.

Overzicht modules Opleiden in de school

Modules

Elke module geeft een deelcertificaat:

  • De Basismodule Coachingsvaardigheden 1 leidt op tot het certificaat Vakcoach 1, en als je daarna ook (vak)didactische coaching 2 afrondt, krijg je het nieuwe certificaat Vakcoach 2.
  • De Basismodule Coachingsvaardigheden 1 en de Verdiepingsmodule Coachingsvaardigheden 2  leiden op tot het certificaat Schoolopleider 1 (voorheen BOS-1).
  • De Expertmodule Coachingsvaardigheden 3 leidt op tot het certificaat Schoolopleider 2 (voorheen BOS-2).

Alle andere modules zorgen dat je over meer bagage beschikt en geven meer persoonlijke keuzeruimte. 

Eerder door het ICLON afgegeven certificaten behouden hun waarde. In vrijwel alle gevallen kun je soepel doorstromen naar de volgende module. Bij twijfel kun je de contactpersoon van de module raadplegen.

De tarieven staan bij de cursusinformatie per module. Voor alle trainingen geldt: minimaal zeven tot maximaal vijftien deelnemers tenzij anders gecommuniceerd of anders overeengekomen met de opdrachtgever(s) en trainers.

Bij vragen over tarieven kun je contact opnemen met Jacqueline Hoornweg, hoofd afdeling Nacholing en Wetenschapsori├źntatie, via hoornweg@iclon.leidenuniv.nl.

Het incompanytarief geldt voor bepaalde modules en kan alleen worden afgesproken als er sprake is van een cotrainer vanuit de opleidingsschool. Als een incompanytarief niet mogelijk is, geldt er een lager tarief voor de opleidingsschool per deelnemer.

Een cotrainer is een docent uit de opleidingsschool die samen met de ICLON-trainer de module vooraf bespreekt, accenten kan leggen, of om aanpassingen kan verzoeken. De cotrainer kan in samenspraak met de ICLON-trainer onderdelen van de module samen of alleen verzorgen. Hierbij blijft de ICLON-trainer altijd aanwezig omdat deze de verantwoordelijk is voor het verloop van de cursus. 

Opleiden in de School spitst zich toe op schoolopleiders en werkplekbegeleiders/vakcoaches. Ander aanbod vind je in het overzicht van nascholingsaanbod.
Daarnaast verzorgt het ICLON aanbod via Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (ONZ).  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.