Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Programma's

De Academy of Creative and Performing Arts biedt in samenwerking met een aantal instellingen voor hoger onderwijs in de kunsten, twee PhD-programma’s aan: in de muziek (docARTES) en de beeldende kunst en vormgeving (PhDArts). Deze programma's zijn beide internationale doctoraatsprogramma's voor praktijkgericht onderzoek in muziek en beeldende kunst. Beide programma's bieden een 4-jarig curriculum aan bestaande uit onderzoek en opleiding.

docARTES

docARTES is een internationaal inter-universitair doctoraatsprogramma gevestigd in het Orpheus Instituut in Gent, voor praktijk georiënteerd onderzoek in muziek, ontworpen voor musici-onderzoekers. docARTES start met een doctoraatscurriculum (4 jaar) dat doctorandi toelaat artistieke - en onderzoeksvaardigheden, academische kennis en methodes verder te ontwikkelen en aan te scherpen. Daarna zetten doctorandi hun onderzoek op individuele basis verder. Daarnaast worden studenten opgenomen in een professionele en artistieke onderzoeksomgeving die hen klaarstoomt voor een carrière als artistiek onderzoeker.

PhDArts

PhDArts biedt een internationaal opleidingstraject voor het behalen van het doctoraat in de kunsten en design. Het PhDArts onderzoekstraject bestaat uit twee elementen: individueel onderzoek en deelname aan de doctoraatsopleiding. De doctoraatsopleiding, dat bestaat uit lezingen, seminars, trainingen en workshops, is een essentieel onderdeel van de onderzoeksomgeving waarin de student zich toespitst op zijn of haar onderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.