Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Minor Creative Strategies for a Society in Change

De minor Creative Strategies for a Society in Change (CSSC) legt een verbinding tussen het verkrijgen van inzicht in creatieve maakprocessen en het verkennen van maatschappelijke problematieken die kenmerkend zijn voor onze tijd.

Het perspectief is dat van de visuele kunstdisciplines inclusief film en design. De thematische nadruk ligt op twee ingrijpende, brede maatschappelijke ontwikkelingen die een veelheid aan onderwerpen met zich meebrengen, zoals migratie en klimaatverandering, de strijd tegen kolonialisme en racisme of gender- en feministische politiek.

CSSC beschouwt deze ontwikkelingen vanuit het perspectief van filmmakers, kunstenaars en ontwerpers en neemt hun werk als uitgangspunt voor reflectie. Twee manieren van werken staan centraal: enerzijds het film essay anderzijds sociale rechtvaardigheidsactivisme. Typisch voor de minor CSSC is de actieve betrokkenheid van kunstenaars.

De vakken van CSSC betrekken theorie en praktijk op elkaar en laten introductie en verdieping hand in hand gaan. Het gaat om het verwerven van theoretische inzichten in de creatieve praktijk, maar ook om het verkrijgen van inzicht in die praktijken zelf, met mogelijkheden voor studenten om creatieve processen in te zetten in de vervaardiging van het eindwerk van de studieonderdelen.

 

Minorvakken

De minor bestaat uit vier vakken:

De lessen vinden plaats in Den Haag.

Studiegids

Wil je meer weten over deze minor? Kijk dan in de Studiegids voor meer informatie. 

 

 

Docenten

  • Erik Viskil Professor Research and Discourse in Artistic Practice
  • Anke Haarmann Professor Practice and theory of research in the visual arts
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.