Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Practicum Musicae Orkest

Een platform voor Practicum Musicae studenten om met elkaar samen te spelen, maar ook voor andere musici die zich willen aansluiten.

foto: Wilke Geurds

Wat is het PMO?

In de zomer van 2019 is het gloednieuwe Practicum Musicae Orkest van start gegaan. Het orkest is opgericht door en voor studenten van de Universiteit Leiden die daarnaast het Practicum Musicae-traject volgen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het doel van het orkest is deze dubbelstudenten en andere getalenteerde musici uit Leiden en omstreken op hoog niveau te laten samenspelen.

Dirigent

Aafko Boonstra volgde zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd. Tien jaar later kreeg hij zijn eerste directie-lessen van Loes Visser. Na de middelbare school studeerde hij een jaar piano bij Michael Mizrahi aan het Lawrence Conservatory of Music (Winsconsin, USA). Daarna studeerde hij Wiskunde aan de Universiteit Leiden, terwijl hij zijn pianostudie voortzette aan het Koninklijk Conservatorium via Practicum Musicae. Sinds 2018 studeert hij via dit traject Orkestdirectie bij René Gulikers en Jac van Steen.

Meer informatie

Voor meer informatie mail je naar bestuur@pmorkest.nl.

foto: Wilke Geurds
foto: Wilke Geurds
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.