Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Onderzoek in de kunsten

Onderzoek in de kunsten bij de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)  

Bij ACPA werken musici, beeldend kunstenaars en vormgevers aan onderzoek in de eigen artistieke praktijk. Kunstenaars-onderzoekers bestuderen hun eigen praktijk en ontwikkelen daarin nieuwe inzichten en methodes. Ze werken tegelijkertijd aan de theoretische onderbouwing van hun werk, wat vaak weer nieuwe kunstwerken oplevert.  Het doel van het artistiek onderzoek is verdieping en verbreding van de visie op de eigen artistieke praktijk.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoeksveld van ACPA en uniek in Nederland is 'promoveren in de kunsten': voor kunstenaars is het mogelijk bij ACPA promotieonderzoek te doen aan de Universiteit Leiden.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

De Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) is een uniek onderzoeksinstituut binnen de  Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. Als unieke samenwerking tussen de drie gevestigde instituten (Universiteit Leiden, Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag) biedt de ACPA haar onderzoekers het beste van zowel de academische als de artistieke wereld, een breed netwerk van specialisten van de Universiteit Leiden, maar ook de Society of Artistic Research (SAR).

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.