Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

MOOC The Importance and Power of Music in our Society

Gratis online cursus The Importance and Power of Music in our Society

Een korte introductie

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

 

De MOOC The Importance and Power of Music in our Society geeft een grondige introductie in de verschillende manieren waarop muziek en de maatschappij verbonden zijn met elkaar. Aan bod komt bijvoorbeeld de rol, functie en positie van muziek in de maatschappij en ook de invloed die muziek heeft op sociale, politieke, economische en technologische ontwikkelingen. Boeiende lezingen en interviews, uitdagende opdrachten, interessante artikelen en natuurlijk veel muzikale voorbeelden geven meer inzicht in de manier waar, hoe en waarom we naar muziek luisteren, hoe muziek vorm geeft aan iemands identiteit en wat voor effect muziek heeft op onze normen en waarden.

Prof. dr. Marcel Cobussen

Marcel Cobussen is hoogleraar auditieve cultuur en muziekfilosofie aan de Universiteit Leiden, verbonden aan de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van promovendi die artistiek onderzoek doen.

Hafez Ismaili M'hamdi

Hafez Ismaili M'hamdi is docent aan de Universiteit Leiden en promovendus in de ethiek aan de Erasmus Universiteit Medisch Centrum. Hij geeft lessen over de filosofie van de muziek en muziek en de samenleving.

Over Coursera

Coursera werkt met meer dan 120 topuniversiteiten en onderwijsinstellingen samen om honderden online cursussen en specialisaties aan te bieden. De onderwerpen variëren van informatica tot sociale psychologie. Of je nu werkt aan je carrière of met passie een hobby uitoefent, Coursera voorziet in open online onderwijs voor iedereen. Voor meer informatie, bezoek www.coursera.org.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.