Universiteit Leiden

nl en

Diversiteit en inclusiviteit

De Universiteit Leiden behoort tot de beste universiteiten in Europa. Een sterke positie die vooral te danken is aan een grote variatie in betrokken en gedreven medewerkers. Mensen met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten die elkaar inspireren en motiveren. De universiteit wil dat elk talent zich bij ons thuis voelt.

Als iedereen zichzelf kan zijn, kunnen wetenschap en onderwijs pas echt bloeien. Met ruimte voor verschillende gezichtspunten die mensen meebrengen vanuit etniciteit, gender, seksuele oriëntatie, gezondheid, religie, leeftijd of sociaal-economische achtergrond. Ook daarom maakt de Universiteit Leiden zich hard voor gelijke kansen voor iedereen.

Diversiteitsbeleid

Intenties en beloftes alleen zijn niet genoeg. De visie op diversiteit is daarom verankerd in beleid. Alle Leidse faculteiten zijn hiermee actief bezig en monitoren regelmatig de voortgang. Daardoor is het diversiteitsbeleid voelbaar binnen de hele universiteit. Van aparte gebedsruimtes tot genderneutrale toiletten.

Meeste vrouwelijke hoogleraren

De Universiteit Leiden is er trots op dat bij ons het percentage vrouwelijke hoogleraren het hoogst is in Nederland. Met bijna 24 procent laat de Universiteit Leiden de andere Nederlandse universiteiten ver achter zich. Maar daar stopt het niet. Het streven is dat in 2019 het aandeel vrouwelijke professoren 27 procent of meer is.

Direct naar de vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie