Universiteit Leiden

nl en

Sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden

Enthousiast over één van onze vacatures? In elke vacature staat precies omschreven hoe u kunt solliciteren. Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Eerlijk, zorgvuldig en transparant.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

 • Ontvangstbevestiging van de sollicitatie
  Binnen enkele werkdagen laat de universiteit u weten dat uw sollicitatie goed ontvangen is. Ook krijgt u informatie over het vervolg van de procedure.
 • Beoordeling cv en motivatie
  Op basis van de ontvangen cv’s en motivaties bepaalt een selectiecommissie met welke kandidaten een gesprek gevoerd wordt. Hierover ontvangt u bericht, ook als u niet uitgenodigd wordt voor een gesprek.
 • In gesprek met elkaar
  Met een aantal kandidaten wordt één of meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd. Mogelijk wordt u gevraagd een proefcollege te geven, uw onderzoek te presenteren of een assessment te doen. De universiteit informeert u hier op voorhand over.
 • Referenties checken
  Soms wordt u gevraagd om referenties. Uiteraard worden referenten uitsluitend benaderd met uw toestemming. 
 • Beslissing
  De selectiecommissie stelt u op de hoogte of u bent aangenomen of niet. En waarom dat zo is.
 • Aanbieding contract
  Als zowel u als de universiteit akkoord gaat met de arbeidsvoorwaarden, dan krijgt u een contract aangeboden. De Universiteit Leiden heet u graag welkom als nieuwe collega.

Wat mag u verwachten tijdens de sollicitatieprocedure?

 • Eerlijke kans op benoeming
 • Gelijke behandeling
 • Heldere sollicitatieprocedure
 • Vertrouwelijke behandeling van uw gegevens
 • Duidelijke en tijdige informatie over het verloop van uw sollicitatie

Al deze richtlijnen maken deel uit van de NVP sollicitatiecode die de Universiteit Leiden volgt. NVP staat voor Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling.

Wanneer u solliciteert, ontvangt de Universiteit Leiden informatie van u: persoonsgegevens, uw cv en motivatiebrief. In de Privacyverklaring sollicitanten staat kort en bondig beschreven hoe de universiteit de gegevens van sollicitanten verwerkt.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Een keuze voor een carrière bij de Universiteit Leiden is een keuze voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Naast een goed salaris en vakantiegeld krijgt u een eindejaarsuitkering. Daar bovenop komen aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, die u deels zelf kunt invullen. Denk aan het sparen van extra verlofuren (flexibele werkduur) of het maken van jaarafspraken, waarin wordt bepaald hoeveel uur u in een jaar werkt en wat uw doelen voor dat jaar zijn. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor scholing en loopbaanontwikkeling. En heeft u kleine kinderen? De Universiteit Leiden heeft een eigen kinderdagverblijf met voor u gereserveerde kinderopvangplaatsen. Daarnaast kunt u betaald ouderschapsverlof opnemen.

Direct naar de vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.