Universiteit Leiden

nl en

Sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden

Solliciteer je naar een van onze vacatures? Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Ontvangstbevestiging van de sollicitatie

Binnen enkele werkdagen laat de universiteit je weten dat je sollicitatie goed ontvangen is. Ook krijg je informatie over het vervolg van de procedure.

Beoordeling cv en motivatie

Op basis van de ontvangen cv’s en motivaties bepaalt een selectiecommissie met welke kandidaten een gesprek gevoerd wordt. Hierover ontvangt je bericht, ook als je niet uitgenodigd wordt voor een gesprek.

In gesprek met elkaar

Met een aantal kandidaten wordt een of meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd. Mogelijk word je gevraagd een proefcollege te geven, je onderzoek te presenteren of een assessment te doen. De universiteit informeert je hier op voorhand over.

Referenties checken

Soms vragen we je om referenties. Uiteraard benaderen we referenten uitsluitend met jouw toestemming. 

Beslissing

De selectiecommissie stelt je op de hoogte of je bent aangenomen of niet. En waarom dat zo is.

Aanbieding contract

Als zowel jij als de universiteit akkoord gaat met de arbeidsvoorwaarden, dan krijgt je een contract aangeboden. De Universiteit Leiden heet je graag welkom als nieuwe collega.

Wat mag je verwachten tijdens de sollicitatieprocedure?

  • Eerlijke kans op benoeming
  • Gelijke behandeling
  • Heldere sollicitatieprocedure
  • Vertrouwelijke behandeling van je gegevens
  • Duidelijke en tijdige informatie over het verloop van je sollicitatie

Al deze richtlijnen maken deel uit van de NVP sollicitatiecode die de Universiteit Leiden volgt. NVP staat voor Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling.

Wanneer je solliciteert, ontvangt de Universiteit Leiden informatie van jou:

  • persoonsgegevens
  • cv
  • motivatiebrief

In de Privacyverklaring sollicitanten staat kort en bondig beschreven hoe de universiteit de gegevens van sollicitanten verwerkt.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Een keuze voor een carrière bij de Universiteit Leiden is een keuze voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Naast een goed salaris en vakantiegeld krijgt je een eindejaarsuitkering. Daar bovenop komen aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, die je deels zelf kunt invullen. Denk aan het sparen van extra verlofuren (flexibele werkduur) of het maken van jaarafspraken, waarin wordt bepaald hoeveel uur je in een jaar werkt en wat uw doelen voor dat jaar zijn. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor scholing en loopbaanontwikkeling. En heb je jonge kinderen? De Universiteit Leiden heeft een eigen kinderdagverblijf met voor jou gereserveerde kinderopvangplaatsen. Daarnaast kun je betaald ouderschapsverlof opnemen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.