Wonen en werken in Leiden en Den Haag

De Universiteit Leiden is gevestigd in Leiden en Den Haag. Levendige steden met een groot winkel- en cultuuraanbod waar de historie tastbaar aanwezig is. Leiden en Den Haag liggen centraal. Dichtbij andere grote steden, dichtbij de luchthaven Schiphol, dichtbij strand en duinen. U werkt, woont en leeft hier met plezier.

Leiden

De Leidse universiteit is sterk verweven met Leiden zelf. Een stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 9e eeuw. Als u langs de grachten wandelt, ziet u de ene na de andere historische gevel. Groene parken, toonaangevende musea, bruisende caf├ęs, gezellige winkels, goede scholen: Leiden heeft het allemaal. De universiteit is voor een deel gehuisvest in tientallen monumentale panden. Vanaf uw werkplek stapt u zo de binnenstad in en binnen een klein half uurtje bent u op het strand. Ook ligt Leiden midden in de Randstad en bent u zo in steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Met de trein bent u in 15 minuten op luchthaven Schiphol.

Den Haag

Een veelzijdige stad aan zee met internationale allure: dat is Den Haag. Hier bevinden zich veel multinationals en internationale organisaties, hier klopt het politiek-bestuurlijke hart van Nederland, hier heeft de koning zijn werkpaleis. De universiteit heeft een aantal moderne en historische panden in hartje centrum. Met de trein bent u vanuit Den Haag binnen 15 minuten in Leiden, binnen 20 minuten in Rotterdam en binnen 50 minuten in Amsterdam.

Informatie- en Servicecentrum voor expats

Wilt u werken aan de Universiteit Leiden en komt u uit het buitenland? Ons Service Centre International Staff helpt u graag met al uw vragen. De medewerkers ondersteunen u bijvoorbeeld bij het aanvragen van een verblijfsvergunning, het vinden van een geschikte woonplek en het regelen van de benodigde verzekeringen. Zo start u prettig en onbezorgd in uw nieuwe werk- en woonomgeving.

Direct naar de vacatures