Universiteit Leiden

nl en

ELS@Leiden

Onderzoeksbijeenkomsten

ELS@Leiden organiseert het hele jaar door onderzoeksbijeenkomsten en andere activiteiten. Ontdek wat ons lab voor jou kan betekenen bij het ontwikkelen van je empirisch-juridische onderzoeksvaardigheden.

ELS Lab Meetings

Ongeveer elke maand organiseren we labsessies voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in empirisch-juridisch onderzoek. Van de informele Lunch & Learn tot uitvoerige besprekingen van artikelen in de Journal Club, de ELS lab meetings beslaan een breed scala aan empirische onderzoeksmethoden en ELS-gerelateerde onderwerpen. Deze sessies bieden de mogelijkheid om van elkaars onderzoek en ervaringen te leren, ideeën voor te leggen en feedback te ontvangen op lopend onderzoek. Je bent van harte welkom om deel te nemen, ongeacht je ervaring op dit gebied. 

De voertaal van de sessies is Engels. Kom je ook? Meld je aan via dit formulier. Je kunt de aankomende lab meetings rechts in het overzicht vinden. Ben je geïnteresseerd in het presenteren van je eigen werk of heb je een goed idee voor een van onze labsessies, neem dan gerust contact op met Kimia Heidary via k.heidary@law.leidenuniv.nl of Sarah Vandenbroucke via s.e.m.vandenbroucke@law.leidenuniv.nl

Tijdens de Work in Progress-sessies worden presentaties over lopend onderzoek gegeven. Deze presentaties kunnen betrekking hebben op iedere fase van het onderzoeksproces: van de opzet tot het schrijven van het artikel. Dit is bij uitstek een mogelijkheid om feedback te ontvangen op onderzoeksideeën en suggesties te krijgen over hoe je de methodologie zou kunnen verbeteren.

 

Journal Clubs zijn sessies waarin we empirisch-juridische artikelen bespreken, waarbij wordt inzoomen op de in het artikel toegepaste methodologie en de lessen die we daaruit kunnen trekken.

Lunch & Learns zijn informele, interactieve sessies waarin we discussiëren over een (controversiële) stelling die betrekking heeft op ELS. Deze sessies bieden de mogelijkheid om ideeën en ervaringen te delen over het doen van empirisch-juridisch onderzoek en te leren van collega's.

ELS Atelier

Geef je eigen empirische onderzoek vorm in workshops van het ELS Atelier! Ben jij nieuwsgierig naar het empirisch onderzoeken van juridische vragen en sta je open het eens te proberen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of heb je al enige kennis en kunde op het gebied van empirisch onderzoek, maar zou je wat extra hulp goed kunnen gebruiken om een project succesvol af te ronden? Dan zijn wij hier om jou te helpen!

Het ELS Atelier is een plek waar je in kleine groepen actief kan werken aan je eigen onderzoekslijn. Het maakt niet uit in welke fase van de empirische cyclus je je bevindt. In februari zijn we gestart met een traject van workshops à la carte. Er zijn drie verschillende trajecten met begeleiding door een expert en peers. Jessie Pool begeleidt de interviewgroep, Helen Pluut de surveygroep en Niek Strohmaier de experimentengroep. Ruim 40 collega's namen deel aan de startbijeenkomst. Sindsdien zijn er verschillende kleinschalige sessies geweest waarin collega's steeds verder hun weg vinden in de empirische cyclus. 

Zou je meer willen weten over het ELS Atelier of willen deelnemen? Neem gerust contact op met Jessie Pool

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.