Universiteit Leiden

nl en

Empirical Legal Studies

Over ELS

Leiden Law School heeft het Empirical Legal Studies Lab opgericht om juridisch onderzoek en onderwijs waarbij gebruik gemaakt wordt van empirische methoden te ondersteunen.

Ben je geïnteresseerd in (verder) leren over juridisch onderzoek doen? Wil je andere empirische juridische onderzoekers op Leiden Law School en verder leren kennen? of onderzoekers van andere disciplines? Wil je empirische inzichten opnemen in rechtsgeleerdheid vakken? Of wil je je onderwijs meer interdisciplinair maken? 

Bij Empirical Legal Studies Lab @ Leiden geloven we in de waarde van empirische vaardigheden voor de rechtswetenschap, juridisch onderwijs, en de juridische praktijk.

Onze lableden komen uit verschillende juridische specialisaties, zoals het civiele recht, arbeidsrecht, staats- en bestuursrecht, en ondernemingsrecht. We doen vooruitstrevend onderzoek naar het gedrag van de belangrijkste belanghebbenden in de samenleving - dit zijn bijvoorbeeld consumenten, investeerders, aandeelhouders, overheden, belangengroepen, werkgevers, werknemers, leveranciers, en juridische professionals - in relatie tot wetten en regelingen, met betekenisvolle implicaties voor wetgevers en beleidsvormers. 

We organiseren ook vaak lab meetings en workshops. Sluit je aan bij onze gemeenschap en voel je vrij om onze activiteiten bij te wonen! Ze zijn open voor alle onderzoekers en docenten aan Leiden Law School en verder.

Financiering

Het Empirical Legal Studies project ontvangt financiering van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) via het multi-jaar Rechtsgeleerdheid Sector Plan.

Leiden Universiteit is een van vijf nationale faculteiten die Empirical Legal Studies als een focus hebben in de context van het Rechtsgeleerdheid Sector Plan. Op de meerdere faculteiten zijn nieuwe onderzoeksgroepen gecreëerd waarin juridische wetenschappers en sociale wetenschappers bij elkaar komen om interdisciplinair samen te werken. Met de aanwijzing van jonge wetenschappers zien we de opkomst van een nieuwe generatie empirisch-juridische wetenschappers die de drijvende kracht achter empirisch-juridisch onderzoek en onderwijs zijn op hun respectievelijke scholen als ELS ambassadeuren.

Leiden Universiteit is op nationaal niveau de coordinator van Empirical Legal Studies als deel van het Rechtsgeleerdheid Sector Plan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.