Universiteit Leiden

nl en

Jessie Pool

Ph.D.-fellow

Naam
J.M.W. Pool LLM BSc
Telefoon
+31 71 527 4035
E-mail
j.m.w.pool@law.leidenuniv.nl

Jessie Pool is sinds februari 2018 verbonden aan de afdeling ondernemingsrecht als PhD.-fellow. Haar onderzoeksgebied is gelegen in het insolventierecht, herstructureringen en bestuurdersaansprakelijkheid.

Meer informatie over Jessie Pool

Jessie Pool is sinds februari 2018 verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht als PhD.-fellow (junior onderzoeker en docent). Haar empirisch onderzoek richt zich op de taken van het bestuur in de pre-insolventiefase vanuit drie perspectieven: de curator, de rechter-commissaris en de rechter. Haar onderzoek heeft als doel te komen tot best practices voor bestuurders in de pre-insolventiefase.

Ze heeft haar dubbele bachelor in Rechtsgeleerdheid en Economie & Bedrijfseconomie in 2016 behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In januari 2018 heeft Jessie haar masterdiploma Ondernemingsrecht (cum laude) behaald aan de Universiteit Leiden. Haar scriptie schreef zij over fictieve waarborgen voor concurrente schuldeisers tijdens een pre-pack. Tijdens haar studie heeft Jessie verschillende stages gelopen bij internationale advocatenkantoren op het gebied van het financiƫle en het insolventierecht. Ze heeft tevens gewerkt als griffier bij de Rechtbank Rotterdam op de afdeling insolventierecht. Daarnaast heeft zij tijdens een onderzoeksproject bij KPMG over lange termijn waardecreatie ervaring opgedaan met empirische onderzoeksmethoden.

Jessie heeft tijdens haar master als student-assistent gewerkt bij de afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden waar zij heeft bijgedragen aan het opzetten van het Business & Liability Research Network.

Ph.D.-fellow

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.33

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie