Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Lokaal

In zowel Leiden als Den Haag is de Universiteit Leiden samenwerkingsverbanden aangegaan.

Leiden

Bio Science Park

In het Bio Science Park (BSP) werkt de Universiteit Leiden samen met het bedrijfsleven, het LUMC en de gemeente Leiden. Het bloeiende bedrijvenpark omvat ongeveer 170 bedrijven en instellingen, waarvan ruim 90 life sciences-bedrijven. Veel bedrijven en wetenschappers in het Leiden Bio Science Park houden zich bezig met medicijnontwikkeling. Regelmatig gaan Leidse alumni aan het werk op het park. De oprichters en CEO’s van een aantal bedrijven hebben gestudeerd of zijn gepromoveerd aan de Universiteit Leiden.

Bio Science Park

LeidenGlobal

LeidenGlobal verbindt culturele en academische instituties, waaronder de universiteit zelf, met  lokale gemeenschappen, media, overheid en NGO’s. Het doel is om de wereldwijde impact van de culturele en academische wereld te vergroten met behulp van culturele bijeenkomsten, onderwijs of het debat voeren over (overheids)beleid. LeidenGlobal brengt experts op het gebied van alle werelddelen bij elkaar.

LeidenGlobal

Luris

Luris koppelt maatschappelijke behoeftes in de regio en mogelijkheden in het bedrijfsleven aan de wetenschappelijke kennis die beschikbaar is binnen de Universiteit Leiden. Luris brengt mensen bij elkaar, want dan heeft de kennis van de Universiteit Leiden meer impact en nut. Luris werkt namens de Universiteit Leiden en het LUMC samen met het bedrijfsleven in onze provincie en zorgde al voor verschillende succesvolle matches.

Luris

Lugus

Lugus is een vereniging voor en door Leidse studenten van alle disciplines en ondersteunt bij het opzetten van een succesvol bedrijf. Daarbij focust Lugus op het samenbrengen van startende en gevestigde ondernemers, met de filosofie dat deze kruisbestuiving kan leiden tot nieuwe inzichten, ideeën en ondernemingen. De vereniging faciliteert, inspireert en adviseert studenten bij het starten van een onderneming.

Lugus

HUBspot

In HUBspot hebben de Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden, de gemeente Leiden en ondernemers hun krachten gebundeld om innovatie en ondernemerschap te stimuleren. HUBspot is dé ontmoetingsplaats voor academische (student-)ondernemers: Lugus en Luris zitten er samen onder één dak. HUBSpot verzorgt workshops en er zijn vergader- en collegezalen. Startende ondernemers kunnen er kantoorruimte huren en er zijn vooral veel ontmoetingsplaatsen om van gedachten te wisselen.

HUBspot

De Zijl Bedrijven

De Zijl Bedrijven (DZB) helpt mensen met een beperking of mensen die re-integreren aan een baan in de Leidse regio. Via deze organisatie werken medewerkers op de meest uiteenlopende plekken binnen de universiteit: ze helpen bij het verzorgen van de plantencollectie bij de Hortus, zijn actief in de bibliotheek, verrichten redactiewerk, werken in de catering, assisteren in een laboratorium, doen administratief werk en ondersteunen bij onderzoek.

Den Haag

Campus in Den Haag

In samenwerking met de lokale overheid ontstond in 1999 een vestiging van de Universiteit Leiden in Den Haag: de campus in Den Haag. Een krachtige combinatie van Leidse en Haagse expertise op het gebied van recht, bestuur en politiek.

Campus in Den Haag

Academie der Kunsten

In 2001 gingen de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag, bestaande uit het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, een samenwerking aan die resulteerde in de oprichting van de Academie der Kunsten.

De Academie der Kunsten brengt artistieke en academische expertise samen, en creëert zo een ideale omgeving voor studenten met zowel academische als artistieke talenten. De partnerschappen met de Hogeschool der Kunsten en andere instituten, zoals het Orpheus Instituut in Gent, hebben geleid tot de mogelijkheid om aan de Universiteit Leiden een doctorsgraad in de scheppende  en uitvoerende kunsten te behalen.

Academie der Kunsten