Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad

Al bijna 450 jaar draagt de Universiteit Leiden bij aan de unieke sfeer in Leiden. Zo barst het in de historische binnenstad van de studentenverenigingen, studentenhuizen en universiteitsgebouwen. Met zijn vele kroegen, eetcafés, restaurants, theaters en musea is er altijd wat te doen. Leiden is klein en fijn, maar tegelijkertijd een groots aanvoelende studentenstad. Door het compacte formaat fiets je vliegensvlug van je studentenkamer naar college en kom je altijd wel een bekende tegen.

Studieverenigingen

  • De studievereniging M.F.L.S. zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en organiseert activiteiten om de band tussen studenten, maar ook met docenten, te versterken. Denk hierbij aan excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten. In de verschillende commissies hiervoor kun je ervaring opdoen. Als student van het LUMC ben je automatisch lid van de M.F.L.S.
  • Als student Bio-Farmaceutische Wetenschappen of Farmacie kun je daarnaast nog lid worden van de Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging Aesculapius. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals lezingen over bio-farmaceutische onderwerpen, excursies naar bedrijven in het binnen- en buitenland, maar ook sportdagen, borrels en feesten. Daarnaast leer je je studiegenoten op een informele manier kennen. Lees meer op de website van Aesculapius.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.