Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Over de opleiding

Een apotheker adviseert patiënten en medezorgverleners over optimale farmaceutische patiëntenzorg. Je leert dit zowel binnen het cursorisch onderwijs als tijdens de farmaceutische coschappen.

Femke

Student Master Farmacie

Femke

Tijdens de master is communicatie een belangrijke factor, zowel richting de patiënt als naar andere zorgverleners. Door de juiste vragen te stellen en goed uit te kunnen leggen, draag je bij aan de verbetering van het zorgproces.

Onderwijsvormen

De masteropleiding Farmacie combineert de sterk wetenschappelijke basis van de bestaande opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen met de patiëntgerichte elementen binnen het Leids Universitair Medisch Centrum. Per blok ligt de focus op een andere patiëntengroep en een veel voorkomende aandoening. Tijdens de coschapweken binnen een thema doe je gelijk veel ervaringen in de praktijk op. De precieze invulling van ons programma vind je op de pagina Studieprogramma

Virtual Tour LUMC: 360 degrees

Ben je benieuwd naar de gebouwen van het LUMC waar het onderwijs gegeven wordt? Kijk dan naar deze virtual tour van de onderwijsruimtes in het LUMC, van collegezalen, practicumzalen, snijzaal en de studentbar hepatho. 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Patiëntgerichte apothekers

De masteropleiding Farmacie onderscheidt zich door de keuze voor experience-based leren. Wij leggen een sterke focus op  farmaceutische patiëntenzorg en farmaceutisch behandelaarsschap. Dit komt duidelijk naar voren in ons aanbod van coschappen en stages. In deze omgeving richt jij je op de werkzaamheden van de apotheker. 

Internationale mogelijkheden

Universiteit Leiden heeft een groot aantal samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten, ziekenhuizen en andere medische instellingen in het buitenland. Binnen de master Farmacie is het mogelijk een keuzeonderdeel of een onderzoeksproject uit te voeren in het buitenland. Wil jij buitenlandervaringen opdoen? Bekijk de mogelijkheden dan op onze overzichtspagina van studeren in het buitenland.

Studiebegeleiding

De studieadviseur is de meest betrokken, inhoudsdeskundige contactpersoon voor alles wat met je studie te maken heeft, zoals studievoortgang, studievertraging, persoonlijke omstandigheden, studie- gerelateerde keuzes, beroepsperspectief en extra uitdagingen. De mentoren, apothekers die in de praktijk werkzaam zijn, stimuleren jou om te reflecteren op vraagstukken die van belang zijn voor jouw professionele ontwikkeling. Dit doen ze via intervisie en individuele gesprekken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.