Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Toelating en aanmelding

De master Farmacie start in september en laat ieder jaar 50 studenten toe. Om in aanmerking te komen voor een plaats voldoe je aan de toelatingseisen en doorloop je de toelatingsprocedure. De aanmelding voor aankomend studiejaar 2024-2025 start op 1 oktober 2023.

Meld je aan voor de gewenste opleiding in Studielink. Het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden leidt je langs alle noodzakelijke stappen die je moet volgen tijdens de aanmeldings- en toelatingsprocedure. Welke stappen je moet ondernemen hebben we stapsgewijs voor je op een rijtje gezet op de pagina aanmeldprocedure

Voldoe je aan de formele toelatingseisen? Dan mag je langskomen voor een toelatingsgesprek en maak je een schrijfopdracht.

De toelatingsgesprekken vinden plaats in de tweede helft van april.

De toelatingscommissie bepaalt na de gesprekken of je ook voldoet aan de kwalitatieve toelatingseisen en kunt worden toegelaten. Wanneer er meer dan 50 studenten kunnen worden toegelaten, krijg je op basis van je scores op de diverse onderdelen, een rangnummer toegekend. Je kunt dan worden geplaatst of komt op de wachtlijst.  

(On)voorwaardelijke toelating

Als je aan alle toelatingseisen voldoet word je voorwaardelijk toegelaten tot de opleiding. De meeste studenten hebben hun bachelordiploma nog niet gehaald of aangeleverd op het moment van het besluit. Zodra je dit wel hebt, en je hebt een plek gekregen in de opleiding, volgt doorgaans een onvoorwaardelijk toelatingsbesluit.

Afwijzing

Als je niet aan de toelatingseisen voldoet, dan ontvang je een afwijzing. Wel kun je in aanmerking komen voor de premaster Farmacie als je minder dan 60 EC aan kennis tekort komt. Na afronding van de premaster binnen 1 jaar wordt je het jaar erop gegarandeerd geplaatst in de master Farmacie.  

 

Er zijn per jaar maximaal 50 plaatsen beschikbaar bij de master Farmacie. Bij meer dan 50 toegelaten studenten word je geplaatst op basis van je rangnummer en dien je je plek te accepteren op de manier zoals staat beschreven in het toelatingsbesluit. De studenten die niet geplaatst worden komen op de wachtlijst terecht.

Ook voor de premaster bij de Universiteit Leiden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar die vergeven worden op basis van rangnummer.

Ben je toegelaten? Vervolg dan het aanmeldingsproces, zoals beschreven staat in de derde stap van de aanmeldprocedure.

Aanmeldingsprocedure Farmacie

Wil je de master Farmacie volgen in Leiden? Dan moet je eerst het selectieproces van de opleiding volgen. In onderstaand overzicht zie je welke stappen je te wachten staan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.