Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Studieprogramma

Programma overzicht

Wil je precies weten welke vakken je gaat volgen? Bekijk dan het overzicht in de e-Studiegids van de Universiteit Leiden.

Opbouw van de opleiding

De eerste 2 jaar bestaan uit 9 thema’s die zijn georganiseerd rondom patiëntgroepen en veel voorkomende aandoeningen. Ieder thema start met twee onderwijsweken die worden afgesloten met een toets. De student gaat daarna drie dagen in de week aann de slag in de praktijk van de apotheek. Deze farmaceutische coschappen vinden plaats in de openbare, poliklinische of de ziekenhuisapotheek. Je sluit jaar 2 af met het formuleren van een onderzoeksopzet voor het wetenschappelijk project in jaar 3. 

In het derde jaar doe je eerst een wetenschappelijk onderzoek dat je afsluit met een masterscriptie. Het verdere programma kun je zelf grotendeels vormgeven. De vrijkeuzeruimte kun je invullen met vakken of stages over de hele wereld die bijdragen aan jouw functioneren als apotheker. De masteropleiding wordt afgesloten met het semi-apothekercoschap waarin je wekelijks vier dagen met meer zelfstandigheid werkt in een openbare, poliklinische of ziekenhuisapotheek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.