Universiteit Leiden

nl en

Taalwetenschap (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging T.W.I.S.T.

Lid worden van een studievereniging betekent niet alleen dat je je kennis van je vakgebied vergroot, maar ook dat je je studiegenoten beter leert kennen. T.W.I.S.T. is er voor studenten Taalwetenschap en organiseert vaste activiteiten zoals het TWeekend, lezingen, carrière-evenementen en een conferentie. Verder organiseert het interessante lezingen, gezellige borrels, filmavonden, spelletjesavonden, bezoeken aan taalkundige instituten en nog veel meer! Leden krijgen bovendien het blad Twister, met interessante artikelen op je vakgebied.

Meer weten over T.W.I.S.T.? Bezoek dan de website van de vereniging.

Isaac Eaton

Student

Isaac Eaton

"In de introductieperiode en in de werkgroepen kon ik makkelijk vrienden maken met zowel internationale als Nederlandse studenten. Als bestuurslid van de studievereniging T.W.I.S.T. ben ik bezig geweest met het organiseren van leuke activiteiten, iets dat me veel voldoening gaf. Een studievereniging is de perfecte plek om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses."

Levi Biesheuvel

Student

Levi Biesheuvel

"Ik zou het iedereen aanraden lid te worden van de studievereniging! Het is een kleine vereniging, maar daardoor juist heel leuk. Je kan heel makkelijk bij borrels of feestjes mensen aanspreken, de open sfeer van de studie hangt daar ook heel erg. Dit jaar zat ik in de lustrumcommissie, dus we hebben een week vol met activiteiten georganiseerd waaronder een gala. De vereniging organiseert ook een eerstejaarsweekend en maandelijkse borrels. Wat ik zelf het leukste vind, zijn de lezingen en de conferenties die gehouden worden."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.