Universiteit Leiden

nl en

Taalwetenschap (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging T.W.I.S.T.

Lid worden van een studievereniging betekent niet alleen dat je je kennis van je vakgebied vergroot, maar ook dat je je studiegenoten beter leert kennen. T.W.I.S.T. is er voor studenten Taalwetenschap en organiseert vaste activiteiten zoals het TWeekend, lezingen, carrière-evenementen en een conferentie. Verder organiseert het interessante lezingen, gezellige borrels, filmavonden, spelletjesavonden, bezoeken aan taalkundige instituten en nog veel meer! Leden krijgen bovendien het blad Twister, met interessante artikelen op je vakgebied.

Meer weten over T.W.I.S.T.? Bezoek dan de website van de vereniging.

Luuk Suurmeijer

Student

Luuk Suurmeijer

"Door studievereniging T.W.I.S.T. kom je makkelijk met elkaar in contact en maak je snel vrienden. Er worden regelmatig gezellige en nuttige activiteiten georganiseerd. Laatst was er een carrièremiddag waarop verschillende alumni vertelden over hun werk. Maar er zijn ook kroegentochten, feestjes, een buitenlandreis, of we kijken met z’n allen naar het songfestival."

"Leiden is een heel leuke studentenstad. Het is best een grote stad maar het voelt heel knus aan. Helemaal handig is dat alles goed en snel te bereiken is op de fiets."

Leiden studentenstad

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.