Universiteit Leiden

nl en

Taalwetenschap (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd taalwetenschapper. Je hebt kennis van menselijke communicatie, van diverse talen en taalstructuren. Bovendien kun je onafhankelijk en logisch denken, scherp analyseren en je goed uitdrukken. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Bachelors Taalwetenschap:

  • Beschikken over gevorderde kennis, analytische vaardigheden en inzicht op het terrein van taalkunde;
  • Zijn in staat op elk van deze terreinen een afgebakend probleem zelfstandig dan wel in samenwerking met anderen te onderzoeken;
  • Zijn in staat daarvan helder en duidelijk verslag uit te brengen in mondelinge of schriftelijke vorm;
  • Kunnen kennis en inzicht op het gebied van taalkunde toepassen bij cognitieve en/of computationele analyse.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden